İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 1996 yılında katıldığı Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün programında reklam arasında kameralara yansıyan sözlerinin sosyal medyada yayılmasının ardından açıklamada bulundu.

Bir program çıkışında Refah Partisi-Anavatan Partisi’nin 1996 yılında olası bir koalisyonuna ilişkin yıllar önce gazeteci Mehmet Ali Birand’ın 32. Gün programının reklam arasındaki bir sohbet esnasında yaptığı değerlendirmenin sorulması üzerine açıklama yapan Akşener, eleştirilerini de iktidara yakınlığıyla bilinen A Haber'in muhabirinin gözlerinin içine bakarak yaptı.

Akşener, “Ben gerçekten sayın Erdoğan adına üzüldüm ona da çok acıdım. Bu bir tam zekasızlık örneği. Bu arada gazeteciliğin, haberciliğin sizler tarafından söylenen ve benim de çok beğendiğim bir mottosu var; o da haber namustur diye. Şimdi bunların her birinin ortandan kalktığı iş bu. Orada ben diyorum ki Refah Yol ile Anavatan Partisi’nin koalisyonunu yıktık. Yerine ne kurulmuş kardeşim? Refah-Yol kurulmuş. Peki nasıl oluyordu ben Refah-Yol’u yıkıyorum ve o arada da Refah-Yol’un İçişleri Bakanı olarak oradayım, konuşmaya gittiğimiz konuda Susurluk meselesi…Böyle bir zekasızlığa gerçekten inanamıyorum. Böyle bir zamanda ortaya konmasında hayretler içindeyim. Gerçekten sayın Erdoğan adına çok üzüldüm. İyi ki de o Refah-Yol’un kurulmasını sağlamışım, iyi ki Refah-Yol’un kurulmasına vesile olmuşum çünkü 28 Şubatçılar çerçevesi içinde yıkılıncaya kadar Türkiye’nin ekonomisine, ahlakına, yönetimine son derece önemli katkıları olan bir iktidardı, o iktidarın da bakanı olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Akşener'in, "Gazeteciliğin, haberciliğin sizler tarafından söylenen ve benim de çok beğendiğim bir mottosu var; o da haber namustur." kısmında A Haber muhabirinin gözlerinin içine bakması dikkatlerden kaçmadı.

Editör: Yadigar Hanım