İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir’deki bir aday tanıtım etkinliğinde konuştu. Akşener, CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdürerek, “Atatürk’ün mirasçıları DEM’leniyor” dedi. Meral Akşener, yerel seçimlerde ittifak kurmayacakları CHP’ye yönelik eleştirilerine devam ettiğini belirtti.

Önceden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında konuşan Akşener, bu kez İzmir’de CHP’yi DEM Partisi ile iş birliği yapmakla suçladı. Akşener, “Bir insan olarak birçok zorluğu zamanla aşabilmiş olabilirim ve bunları kabullenmeye çalışmışımdır. Ancak Atatürk ve ailesine yönelik söylenen sözlere asla tahammül edemem” dedi.

“Aile bağlarımız nedeniyle Atatürk’ün ailesinden duyduklarım, Zübeyde Hanım hakkında bu dönemde yapılan yorumları kabullenmemi imkansız kılıyor” diye ekledi. “Ayrıca, İzmir, Atatürk ve Zübeyde Hanım’ın şehridir ve işgale karşı duran bir şehirdir. Biz onların hikayesini doğru aktaramadığımız için, Atatürk’ün mirasçıları bugün 'DEM’leniyor. Atatürk’ün mirasçıları, bazı konularda bu kadar geniş görüşlü olamazlar” şeklinde konuştu.

Akşener İyi Parti'ye Veda Etti Akşener İyi Parti'ye Veda Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, Meral Akşener’in Balıkesir’deki adaylarını geri çekmesi gerektiğini, bunun bir borç olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi