2024 Yerel Seçimleri’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, İstanbul ve Ankara’da aday çıkaracaklarını söylemişti. Akşener’in açıklamaları şöyleydi:

“Arkadaşlarımız bana dediler ki, ‘Siz, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarını bizden aldığınız yetkiyle cumhurbaşkanı adayı gösterdiniz. Sonra onlara çağrıda bulundunuz. İki arkadaş da kabul etmedi. Biz de gösterebildik. Birinden biri adayım deseydi oradan çıkarlardı. Kararlılık başka bir şey. Velhasılıkelam arkadaşlarımız diyor ki, milletin sesini değerlendirmedi bu arkadaşlar. Sen onları kötülemek zorunda değilsin, onları övebilirsin de, sorun yok. Ama biz her yerde ayrı gireceğiz. İstanbul ve Ankara dahil’. Ben de katılıyorum buna. Şimdi bunu Genel İdare Kurulumuz’a getireceğim.”

Bundan sonra gözler, Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlarına çevrilmişti. Aday olup olmadığı henüz kesinleşmeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Meral Akşener’in açıklamalarına dair İsmail Saymaz’a açıklamalarda bulundu. Yavaş’ı arayıp konuştuğunu anlatan İsmail Saymaz şunları aktardı:

Dün Yavaş'ı aradım, ne düşündüğümü sordum.

– Akşener'in açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dört milyon seçmenimiz var, hepsinin oyuna talibiz, o kadar. Başka bir şey söylemek, yorum yapmak istemiyorum.

Önümüzdeki günlerde gerekirse açıklama yaparız.

Çünkü adaylığımız henüz kesinleşmiş değil. Biliyorsunuz, CHP Parti Meclisi karar veriyor. Biz “Adayız” diye

çalışmalarımıza başladık.

– İttifak sağlanamazsa ne olur?

Ben iddialıyım. Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkı bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz, vermiyorsa…

(Gülüyor) Elle gelen düğün bayram derler ya, bizimki de o. Ama her halükarda iddialıyız.

– CHP neden adaylığınızı açıklamadı?

Açıklar herhalde bugün yarın, bekliyorum. Henüz sayın genel başkanla yan yana gelebildiğimiz bir etkinlik olmadı.

Açıklar diye düşünüyorum. Daha önce “Belediye başkanlarımız yoluna ve görevlerine devam edecekler” diye demeci var.

Geçenlerde Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, “Ankara'da aday arayışımız yok, başarılı bir belediye başkanımız var” diye açıklama yaptı. Ben onun üzerine adaylığımı ilan ettim.

– Sizce ne olur?

Kendime güveniyorum. Çok farklı bir belediyecilik ortaya koyduk. Geçen gün memnuniyet anketi yayınlandı. Ankara'da memnuniyet yüzde 68. Yüzde 26.8 memnun olmayan var. Bu, yaptığımız çalışmaların halk üzerindeki etkisini gösteriyor."

Editör: Habererk Haber Merkezi