İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Büyük Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın "Bizi Millet İttifakı'na alın" çağrısı üzerine BTP Genel Merkezi'ni ziyaret edeceği bildirildi.

İYİ parti ve CHP'nin bu çağrıya olumlu görüş bildirdiği açıklamalardan sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün saat 17.00'de BTP Genel Merkezi'nde Hüseyin Baş'a bir ziyaret gerçekleştirecek. 

Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun Millet İttifakı'na Hüseyin Baş'ı davetinden altılı masanın diğer üyelerinin haberinin olmadığını iddia etti. 

CHP'li üst düzey bir yetkilinin "Hiçbir bilgimiz yoktu" ifadeleri, iddiaları doğrularken, Saadet, DEVA ve Gelecek partileri de konudan haberdar edilmediklerini bildirdi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Fox TV'de yayımlanan "Çalar Saat" programında "Millet İttifakı'nda olmamak benim tercihim değil. Vatandaşlarımızdan çokça istek aldığımız için söylüyorum. Parti kadroları olarak Millet İttifakı'na destek veririz, içinde oluruz. Beni Millet İttifakı'na alsınlar. Daha açık bir çağrı da olamaz. Almıyorlarsa da bunu açıklasınlar. Çünkü bunu milletimiz istiyor, bunu vatandaş istiyor" demişti.

Editör: Yadigar Hanım