Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Aksoy, AKP'li Paksoy döneminde çiftçiliği bırakan çiftçilerin sayısını açıklayarak, Pakdemirli'nin çiftçilerin tarımı bırakmasına neden olan yanlış uygulamalarını gündeme taşıdı.

Aksoy, Flash Tv'de yayınlanan "Adalet ve Demokrasi" programına konuk oldu. Akbelen'deki ağaç katliamının ele alındığı programda, bölgede direniş gösteren vatandaşlara yönelik şiddeti eleştiren Aksoy, "Bunu oyalama taktiği olarak görüyorum. 8 Ağustos'a kadar basın Meclis'in toplanacağına dair bunu gündemde tutacak. Dolayısıyla bu görüntüleri 8 Ağustos'a kadar az göreceğiz. Sonra normale dönecek. Onlar bildiğini yapıyor zaten. Hangi şeyden geri adım attılar?" dedi.

İktidarın kendi bildiğini okuduğunu ve yaptığı hiçbir şeyden geri atmadığına ilişkin Bekir Pakdemirli örneğini veren Aksoy, "Bakın Bekir Pakdemirli’nin döneminde 800 bin çiftçi çiftçiliği bıraktı. Patates üretimini yasakladı adam, bunun ötesi var mı? Neymiş? Kanada'ya danışmanlığını yaptığı firma patates getirsin diye. Ve bu insanlar dönemleri bittikten sonra yargılanmıyor bile" ifadelerini kullandı.

Akbelen'deki ağaç katliamının bir grubun değil hepimizin sorunu olduğunu vurgulayan İlay Aksoy, "Oraya giden insanların marjinal olarak tanımlanmasını da şiddetle kınıyorum. Toprağınıza, doğanıza sahip çıkmak marjinallik değil, vatani görevdir" diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım