Bilim adamları dinlenseydi, işler ehillerine emanet edilseydi deprem felaketinin boyutu bu kadar acı olmazdı dedikten sonra gelen liyakatsizlik haberleri herkesi şoke etti. Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanlığına atanan İlahiyatçı-Tarihçi Muhittin Kapanşahin’e sosyal medyada tepkiler geldi. Sosyal medyada haklı olarak bir ilahiyatçının mimarlık fakültesinde ne işi olabilir diye soruldu.

“MİMARİ VE ŞEHİRCİLİK ÜZERİNE DERS VERDİM AMA MİMARLIK EĞİTİMİ ALMADIM”

Gelen eleştirilerin ardından BRTV’ye konuşan Dekan Kapanşahin “’Mimari ve şehircilik benim üzerinde kalem oynattığım söz söylediğim ders verdiğim bir alan ama ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip kişi değilim” dedi.

Dekan Karaşahin’in açıklamalarının tamamı:

Gayet samimi şekilde şunu ifade edebilirim ben 18 yaşında burada bir genç delikanlı olarak ayrılan bir insanım 32 yıl gibi bir uzun sürede Erciyes Üniversitesinde Eğitimim ve Akademik hayatımı tamamlamış oldum. Karabük Üniversitesinde de Tarih bölümüne Orta Çağ anabilim dalına Öğretim üyesi olarak geldim ve bütün derslerim Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde lisans, yüksek lisans, doktora dersleri olarak devam ediyor.

“MİMARLİK EĞİTİMİ ALMIŞ BİRİ DEĞİLİM”

Basına da konu olan Dekanlığımız le ilgili şunu ifade etmek isterim öncelikle Dekanları Yüksek öğretim Kurumu atamakta teklifi Rektörler yapmakta yani 3 öğretim üyesi teklif eder ve bu 3 öğretim üyesinden birini YÖK Dekan olarak atar. 31 Ocak tarihi ile bize tebliğ edildi buraya atandığımız tabi ben tarihçiyim fakat ben tarihe olan merakımdan dolayısıyla İlahiyat Fakültesi sonrasında çalışma alanımı tarih üzerine yaptım. Yani bu noktada benim mimari ve şehircilik üzerinde kalem oynattığım söz söylediğim ders verdiğim bir alan ama şunu diyemem; Yani ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip bir kişi değilim böyle bir iddia da bulunamam. Fakat dediğim gibi mimaride bilim tarihimizin de şehir tarihimizin de islam medeniyeti içerisindeki ayrılmaz bir unsur olduğundan dolayı kendisiyle derslerimle ilgili olarak yakın bir ilişki içerisinde olduğumu ifade edebilirim.’’

Editör: Gökçe Sevim