Bugün İzmit’te oturduğu öğrenilen Yakup Tilki isimli kendini bilmez bir şahıs, Alevilere ağız dolusu galiz küfürler etti. Kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem olan Yakup Tilki’ye Twitter’da tepkiler çığ gibi büyüdü.

KÜFÜRLER SAVURDU

Alevilere karşı ağza alınmayacak küfürler savuran Yakup Tilki’nin yaklaşık 1,5 dakika süren küfür dolu videosu kısa sürede viral oldu.

Sosyal medya kullanıcıları Alevilere küfürler savuran Yakup Tilki’nin halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesinden dolayı gözaltına alınmasını istemişti.

GÖZALTINA ALINDI

En Kocaeli'nin haberine göre;  Yakup Tilki’nin videolarının yayılması üzerine Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Daha önce Allah’a, dine de ettiği küfürlerin videosu ortaya çıkan Yakup Tilki, emniyet ekiplerinde gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama yapılarak şu ifadelere yer verildi:
"Twitter isimli sosyal medya aracı üzerinden yaptığı sözlü paylaşımla Alevi vatandaşlarımıza yönelik aşağılayıcı ve hakaret mahiyetinde sözler sarf eden Şüpheli Y.T. hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek” suçundan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Şüpheli Y.T. bugün emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gerek duyulması halinde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır."

Editör: TE Bilişim