DEVA Partisi, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda “DEVA Türkiye'si” etkinliği düzenledi.

Bir dönem birlikte siyaset yaptıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Babacan: *2001'de birlikte yola çıktığımız Recep Tayyip Erdoğan sözünden döndü. Şah Cihan gibi, külliyenin tepesine çıktı ve ‘Yıkın bunu' diyerek, kendisini oraya taşıyan demokrasiye gözünü dikmeye başladı.

*Aynı Mümtaz Mahal'in mezarı gibi. Artık Erdoğan için demokrasi, o harmoniyi bozan küçük bir ayrıntıydı çünkü. Adalet, ortak akıl, istişare, çoğulculuk hepsi; o harmoniyi bozan küçük ayrıntılardı. Kendisine oy veren milyonlarca seçmenle beraber yola ne için çıktığını unuttu. Ben bu hikâyeyi kabul etmiyorum.

*Biz yola çıkarken ulaşmak için çabaladığımız özgürlüklerden, ileri demokrasiden, evrensel hukuk değerlerine olan sadakatten, çoğulculuktan, katılımcılıktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. O ne yaptı? Hak ve özgürlükleri ezdi geçti.” Dedi.

“HER ŞEY BİR YÜZÜKLE BAŞLADI, KÜLLİYEYLE BİTECEK”

*Keçiören'deki mütevazı evinden taşındı, devasa bir külliye inşa etti. Ben artık orada duramazdım, durmadım. Ve istifa ettim. Pek çok sağduyu sahibi arkadaşlarımız da aynısını yaptı. Her şey bir yüzükle başladı, korkarım, külliyeyle de bitecek.

“AKP’NİN KURULUŞ İDEALLERİNDEN AYRILAN ERDOĞAN OLDU”

*Zamanında AK Parti'yi başarılı yapan ilke ve değerlerden biz hiç ayrılmadık. AK Parti'nin kuruluş ideallerinden ayrılan Erdoğan oldu. Bu gidişata uymayan ne varsa gözden çıkarmaya hazır. Yıkıp geçiyor, ezip geçiyor. KHK'larla milyonları canından bezdiriyor. Kanser hastası çocuğu anne babasıyla görüştürmüyor ya. Bu adalet midir?”

*Son dönemde her yerde aynı kelimeyi duyuyorum. Konya'da iki çay bir kekin hesabını yapan genç kardeşimden, Diyarbakır'da gün sonu raporuna bakan esnaf arkadaşımdan, Bağcılar'da sabahın karanlığında okula giden liseli öğrenciden, apartmanın posta kutusunda istiflenmiş faturalarda, kendi adını arayan babadan hep aynı kelimeyi duyuyorum.

*Mutlu bir hayatı olsun diye yavrusunu uzak şehirlere okumak için göndermiş anneden, gece geç vakitte işten çıkıp evine yalnız yürüyen kadınlardan, Yazdığı haberdeki kelimeleri dikkatle seçen gazeteci dostlarımdan, inancından dolayı faize bulaşmamak için birikimini altına, dövize yatırmış hacı amcamdan, nakliye kamyonunu bekleyen çiftçiden, pazarda filesini dolduramayan emekliden, Muhalefete de iktidara da oy vermiş herkesten aynı kelimeyi duyuyorum. O kelime ne biliyor musunuz? Endişe!

Editör: Gökçe Sevim