HABERERK/ÖZEL HABER

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara İl Başkanlığı'nın düzenlediği danışma meclisinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türk Milleti demekten imtina eden Davutoğlu, "Türkiyeli her vatandaş eşittir" dedi. Bu beyan akıllara DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar'ı getirdi. Oktar katıldığı bir radyo programında Anayasa’daki “Türklük” vurgusunu kaldıracağız demişti.  Oktar'ın söz konusu beyanından önce de Ali Babacan, katıldığı bir TV programında "Türk Devrimi"ni hedef almıştı. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun beyanı şu şekilde:

"TÜRKİYELİ HER VATANDAŞ EŞİTTİR... KÜRTÇE YASAL DİL OLACAK"

Çiftçilerimize hayat suyu, can suyu vereceğiz. Enflasyonun belini çiftçileri, esnafı destekleyen politikalarla kıracağız. Emeklilerin maaşlarını asgari ücret düzeyine çıkaracağız. Bunların maliyeti faiz baronlarına verdikleri para kadar neredeyse. Türkiyeli her vatandaş eşittir. Biz hiç korkmadan söylüyoruz. Biz milli bir hareketiz. Birini dışlayarak milli olamazsınız. Bana Diyarbakır'da Serok Ahmet diyenler burada da aynısını söylüyor.

Bizim iktidarımızda Kürtçe yasal bir dil olacak. Cemevleri, Kültür Bakanlığı'nın altında bir müze evi gibi görülmeyecek. Saygı görecek, saygı duyulacak. KHK mağdurları ile ilgili en net ifadeleri parti programında biz yazdık. Gelecek Partisi ikiyüzlülerin partisi değildir. Biz Diyarbakır'da ne söylersek Ankara'da, Konya'da aynı şeyi söyleriz. Birisi Türkiye'de darbe yapacak olursa önce biz karşı çıkarız.

Ahmet Davutoğlu’nun Türk Milleti diyemeyerek Türkiyeli tabirini kullanması, akıllara Ali Babacan ve ekibini getirdi. Ali Babacan geçtiğimiz günlerde HaberTürk kanalının canlı yayınında Devrim Kanunlarını hedef alarak “Devrim kanunlarının o gün için bir mantığı var ama bugünün şartlarına göre tekrar bakmamız gerekiyor” demesiyle eleştirilerin hedefi olmuştu.

Öte yandan DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar da katıldığı bir radyo programında Anayasa’daki “Türklük” vurgusunu hedef alarak Türklük tanımını Anayasa’dan kaldırmak istediklerini söylemişti.

Editör: Habererk Habererk