Fenerbahçe'nin Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'ndan satır başları şu şekilde oldu:

Ligden çekilmek söz konusu olamaz

Fenerbahçe Kulübü başkanı Ali Koç, tartışmalı hakem kararları üzerine takımın ligden çekilmesini isteyen taraftarlara: “Maça çıkmamak, maça çıkıp 1 dakika kalıp sahadan ayrılmak, bu sezonu feda etmek demektir" dedi.

"Fenerbahçe'ye ve ülkemize saldıran terör örgütüne karşı savaşan tek takım Fenerbahçe'dir"

"Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu mağduriyeti çözüme ulaştırmak istemeyenlerin de bu işin içinde olduğu konusuna dikkat çeken Koç: “Bize saldıran ülkemize saldıran terör örgütüne karşı savaşan tek takım Fenerbahçe ise Fenerbahçe mağdur edildiği haksızlığa uğradığı ve çektiklerini bu hükümet biz bunu nasıl gidereceğiz demiyorsa bunlar da işin içindedir” ifadelerini kullandı.

"Bu yaşananlar sadece hakem hatası değildir"

"Mert Hakan'ın golü bize göre %100 goldür. Hadi diyelim ki ele çarptı, biz göremedik, VAR gördü. Ama bu VAR penaltılarımızı göremiyor. Bu hakem performansı ile değil niyetle açıklanacak bir durumdur. N'Diaye diye bir oyuncu var. Hakem bu oyuncuya olağanüstü bir tahammül gösterdiği için oyunu bitirmesi söz konusu bile olamayacak olan bu isim maçı kartsız tamamladı.

Bu maçta yaşananlar olacak iş değildir. Adana Demirspor maçında yaşanan şeyler olacak iş değil! Düşünsenize bu hatalar malum rakibimizin maçında yapılacaktı. Neler olurdu? Adana Demirspor'un maçın ilk yarısını 9 kişi bitirmesi gerekiyordu. Belhanda zıplıyor, topa müdahalesi bile yok. Direkt olarak Samet'i düşürüyor. Daha pozisyon bitmeden hakem devam diyor. Burada yaşananlar bir hakem hatası değildir!"

"VAR'ı en kısa zamanda Türk hakemlerinden kurtarmalıyız"

“Algı ve manipülasyonu hep bir ağızdan bu kadar iyi yapıp, başta TFF ve futbol paydaşlarını baskı altına almış, bu mertebeye gelmiş başka camia dünya üzerinde yoktur. O camianın şimdi pompaladıkları şey, 'Bitirmeyiz' lafını 'Ya ben onu yanlışlıkla söyledim' lafı defalarca pişiriliyor. Bizim bir tane yüzümüz var, özelde de umumide de aynı.

VAR'ı en kısa zamanda Türk hakemlerinden kurtarmalıyız. Bu öneriyi dün yaptık. 'Ağlamaya zırlamaya değil, çözüme geldik' dedik. Yapay zeka gelirse işlerin veriye dayalı yapacağı için bunu destekliyoruz. Bizim, yapay zeka tarafından atandığı söylemlerine dair şüphemiz var. Bize göre, yardımcı hakemler yapay zekayla atanmıyor, yanılıyor olabilirim. Ama şunu biliyoruz, bütün VAR atamaları manuel."

"Hükümet ve siyaset bunları nasıl gidereceğiz demiyorsa, bunlar da işin içindedir.”

Kaç takımın otobüsü kurşunlanmıştır? Bunun fail-i meçhul kalması, Türkiye Cumhuriyeti’nin ayıbıdır. Çağırın bizi bildiklerimizi anlatalım. Belki de hayatta değildir o kişiler. 12 Mayıs'ta taraftarımız polis gazı yedi, saldırıya maruz kaldı. Türkiye Kupası'nı kazandık ve dönüşte polise 'Ne oldu gaz sıkmadınız' dedim.

Pişkin pişkin 'Biz organik gaz sıkıyoruz' dediler. Ülkemize saldıran örgüte karşı savaşan tek Fenerbahçe ise, Fenerbahçe'nin mağdur edildiği ve maruz kaldığı, maddi manevi çektiklerine, hiçbir hükümet ve siyaset bunları nasıl gidereceğiz demiyorsa, bunlar da işin içindedir.”

Editör: Bumin Kağan Muti