Ali Metin Tokdemir Ülkü ocakları eski genelbaşkan'ı , 1995'de geçirdiği elim bir trafik kazası vefat etmişti.

Ölümünden yaklaşık üç saat önce telefonla konuşmuştuk sözleşmiştik , Pazartesi gunü beni Trabzon havaalanından alacaktı.

Cumartesi günü Almanya'da Freiderichhafen 'de gecemiz vardı ,gece için yola çıktığımızda herkes biliyormuş , bana söylememişler.
Rahmetli Trabzon Gümüşhane yolunda, Ziganada trafik kazası sonucu , çok sevdiği MHP'den milletvekili adayı olarak, seçim çalışmaları sırasında şehit olmuştu.

Bir dostluk arkadaşlığımız oluşmuştu, rahmetli ile beni Suat Başaran tanıştırmıştı, Kelkitli olduğumu duyunca çok sevinmişti, samimiyetimiz gelişmişti.

Son görüştüğümüzde rahmetli Kızılay 'da Büro kurmuş , kapı pencere pazarlaması yapmak istiyordu , geçmişte ticaretten başarılı olamadığı için yine kaybederim diye korkuyordu.

Kitapçılık deneyimi vardı ve verdigi malların karşılığı paraları alamadığı için , yine aynı olurmu diyerek korkuyordu, milletvekili adayı olduğunu , rahmetli Başbuğ 'un git çalısmaya başla demesi moralini yükseltmiş , milletvekili adaylığının açıklanmasının biran evvel yapılmasını , merakla bekliyordu.

Son Görüşmemizde hareketin büyüdüğünü anlatıyor, Başbuğ 'la geçen bir anısını anlatmıştı ;
Başbuğ rahmetli Metin Tokdemir ve Suat Başaran , Maltepe'de ikindi namazına gittiklerini ve çıktıklarında , Başbuğ 'un ayakkabısının çalındığını anlatmış , maddi sıkıntılardan bahsetmişti.

Suat Başaran 'ın hareketteki emeklerini anlatıyor , hepimizin üzerinde emegi vardır diyerek , Suat Başaran'a sevgisini anlatıyordu, vefalı olmak gerektiğini söylüyordu.

Evliliğinin üçüncü günü Tokat'a seminere gittiğini , evliliiğinin yeni olmasının bile harekete hizmet noktasında , heyecanına engel olmaması gerektiğini anlatmıştı.

Rahmetli bütün maddi manevi sıkıntılara rağmen dik durmak gerektiğini anlatıyor, ülkücülerin dürüst olması gerektiğinin önemini anlatarak , o dönem giderek artan ülkücü mafia ilişkilendirilmesinin harekete zarar verdigini anlatıyordu.

Allah rahmet eylesin Metin Tokdemir ülkücü harekete lazım olan bir insandı, Muhsin Yazıcıoğlu ayrılığının yanlış olduğunu o zaman Muhsin başkana çok yalvardığını, aradaki fitnelerden bahsederek , onların ayrılığa hız verdigini anlatmıştı.

Rahmetli Ülkücülüğü yaşayan biriydi...
Ruhen ve bedenen ülkücü harekete teslim olmuş biriydi...
Temiz kişiliği ile örnek bir insandı...
Ülkücülerin hepimizin sevdiği ender isimlerden biriydi...
Lidere teslim olmuş, lidere sahip çıkmak gereğine inandırdı...
Memlekete hizmet etmek için kıvranan biriydi...
Metin Tokdemir gerçek manada idealistti...
Metin Tokdemir başkanlık koltuğuna güç vermiş bir kişilikti...
Rahmetli hem fikir, hemde gönül adamıydı...
Rahmetli güleryüzlü ve güzel yüzlüydü...
Kitabının başlığı gibi...
BİR GÜZEL İNSAN PORTRESİYDİ...
Rahmetli o günün gazetesinin attıgı manşet gibiydi...
KARA BUDUN'DAN , KARA YIĞİTTİ ...
Ölümünün 14 . Yılında saygı ile yadediyoruz.

Rahmetli Metin Tokdemir'in ölüm yıldönümünde, Kelkit'in diğer şehidi arkadaşım, FUAT ALTUN kardeşimizide rahmetle anıyorum.

Allah rahmet etsin, ruhları şad , mekanları cennet olsun.


HABİB YALÇIN