İş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, deniz kazası geçirdi. Tatil için gittikleri Yunanistan'da tenkeyle açılan Sabancı çiftinin zodyakla kayalıklara çarparak ağır yaralandığı, kazanın ardından Türkiye'ye getirildikleri öğrenildi.

Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, dün akşam yemeği için Yunanistan'ın Leros adası açıklarında zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptı. Ağır yaralanan Sabancı çiftini, yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Ali ve Vuslat Sabancı, ilk olarak adadaki hastaneye kaldırıldı. Çift, ilk müdahalenin ardından  Bodrum'a getirildi.

DURUMU AĞIR OLAN ALİ SABANCI İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Ali Sabancı'nın durumunun ağır olduğu belirtilirken, bugün sabah saat 10.15 sıralarında Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Bodrum'dan İstanbul'a getirilerek özel bir hastaneye nakledildi.

Doktorlar, Ali Sabancı'nın durumunun stabil olduğunu belirterek, dalağının alındığını, kaza sırasında yüzüne de ağır darbeler aldığını, tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini açıkladı.

VUSLAT DOĞAN SABANCI HAYATİ TEHLİKEYİ ANLATTI

Vuslat Doğan Sabancı ise saat 11.30'da babası Aydın Doğan'ın özel uçağı ile Bodrum'dan İstanbul'a getirildi. Başından darbe aldığı belirlenen Vuslat Doğan Sabancı'nın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

Esas Holding, Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın geçirdiği kazaya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir" denildi.

Editör: Yadigar Hanım