Suriyelilerin kontrolsüz bir şekilde Türkiye'ye sokulduğuna vurgu yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Suriyelilere Suriye'de evlerine dönmeleri konusunda yardımcı olalım diyoruz "ırkçı" diye saldırıyor küçük bir grup. Bu zihniyet ile vatan kurulmaz ve korunmaz. Vatanı inşaat yapılan yer zannediyorlar. " demişti. 

Suriyelilerin evlerine dönmeleri konusuna Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da keskin bir dille katıldı. Hatta terör vurgusu yapan Erbakan, "ABD ve İsrail'in Suriye'nin kuzeyinde oluşturmak istediği terör devletinin önüne geçilmesi için mutlak suretle Suriyeliler ülkelerine gönderilmeli." dedi. 

"MÜLTECİLERİN DÖNMESİ ABD VE İSRAİL'İN TERÖR DEVLETİ PLANINI ENGELLER"

Bu konuda iktidarın Suriye yönetimi ile bir an önce masaya oturması lazım ve mültecilerin dönüşü için oradaki şartların uygun hale getirilmesi lazım. İran yönetimi de aracı olmaya hazır. Bunun artık başka çaresi yok. Burada tabii önemli olan nokta şu can güvenliğinin temin edilmesidir. Esad’ın dönmeleri ile ilgili olumlu çağrıları var. İnatlaşmayı bırakıp ekonomik ve sosyal açıdan mültecilerin dönüşü ilgili bir an evvel bir plan program oluşturulmalıdır. Hep şunu söylüyoruz; ‘Bülbülü altın kafese koymuşlar illa vatanım demiş’ ben çoğunluğun da dönmek istediğini düşünüyorum. İş kurmuş, entegre olmuş az bir kısmının da zorla gönderilmesi söz konusu olamaz. Suriyeli mültecilerin dönmesini gerekli görmemizin bir sebebi de, Amerika ve İsrail’in Kuzey Suriye’de oluşturmaya çalıştığı terör devleti planına göre o bölgeleri boşaltma çabasına engel olunmasıdır. Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların gerekli şartlar hazırlanarak ülkelerine dönmelerinin sağlanması, bu terör devletinin kurulmasının engellenmesi bakımından son derece önemlidir.

Editör: Gökçe Sevim