"Genç insanlar seslerini daha fazla duyurmalı "

Çocukların ve gençlerin, toplumun kendi durumlarına gerçek anlamda ilgi duymadığı hissine kapıldıklarını belirten Aile Bakanı, "Bu nedenle genç insanların, acilen seslerini daha fazla duyurabilmelerini sağlamak istiyorum" dedi. Bu bağlamda, korona virüsü pandemisi ve Rusya-Ukrayna savaşına değinen Lisa Paus, bu iki konunun çocuklar ve gençlerde derin izler bıraktığını vurguladı.

"Ruhsal hastalıklarda artış var "

Çocuklar ve gençlerle ilgili olarak, "Beslenme bozukluğu, depresyon ve diğer ruhsal hastalıklarda artış olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullanan Paus, bu genç insanların pandemi döneminde aileleri, büyükanne ve büyükbabaları ile büyük bir dayanışma içinde olduğunu ancak pandeminin onlarda yarattığı etkilerle büyük oranda yalnız bırakıldıklarını belirtti.

Almanya'da federal parlamento, geçen ay aldığı kararla Avrupa seçimleri için seçme yaşını 18'den 16'ya indirmişti. Söz konusu değişikliğin ilk kez, 2024 yılının Mayıs ayında yapılması planlanan Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçimlerinde uygulanması bekleniyor. 

Editör: Merve Kankan