13 ay sonra cezaevinden tahliye edilen ve çıkan Alparslan Kuytul akrabaları arkadaşları sevenleri ile buluştu.Cezaevi önünde bekleyen kadınlı erkekli bir grup orda yayın ve çekim yapılmasına izin verilmeyince bir süre gidip bir tesiste toplandılar. Akrabaları ve toplanan grupla sarılıp hasret giderdikten sonra konuşma yaptı.
Konuşmasına, ben imtihana girmeye hazırım. O iddaname ile ilgili hakim benim bildiğimin onda birini bilmez. Biz kendi dosyamıza çalışıyoruz. Kişileride tanıdığımız için tabiki dosyayı hakimden daha iyi biliyoruz dedi. Ben iddialıyım dosyada bir tane somut delil yok. Hakimede söyledim ben bu dosyaya tarafsız baktığım zaman ben hiç kimseyi tutklamam. kesinlikle bu dosyadan hiç kimse tutuklanamaz.
Tamamen siyaseten tutukladılar.Lekelemek istiyorlar. Hukuk dellillere bakar ama Türkiye'de böyle değil.Talimat neyse odur. Benimle ilgili birşey olsaydı 8 ay beklemezdi. Olaydan 8 ay sonra beni tutkluyor. Besbelli ki 20 mart olayından sonra..
20 martta ne olmuştu?
Hatırlarsanız Süleyman Soylu ve Bahçeli benim hakkımda konuşmuştu. Ben ondan sonra tutuklandım. İçişleri bakanı 15-20 dakikak benimle ilgili televizyonda konuşuyorsa, Devlet Bahçeli benimle ilgili 10 dakika konuşuyorsa bunun sonunda bir şey olur dedim. Nitekim oldu dedi
Özetle onlar suçumuzu ispat etmediler biz suçsuzluğumuzu ispat etmek zorunda kaldık bu adalet değildir.Mücadelemiz devam edecektir dedi.

Alparslan Kuytul Kimdir

Alparslan Kuytul 1965 yılında Adana’nın Karataş ilçesinde dünyaya geldi.1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır’ın El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslâm Hukuku bölümünde okudu. El-Ezher Üniversitesi’nde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfını kurmuştur. Kuytul’un İnternet üzerinden yayın yapan, kendisine ait TV Furkan adında bir kanalı vardır. 

Alparslan Kuytul'un yargılandığı konu

Kuytul’un da aralarında olduğu dördü tutuklu 13 sanığın, iş insanı Koray Sarısaçlı’nın ‘kaçırılıp alıkonulması ve bir doktorun tehdit edilmesi’yle ilgili 30 yıl altışar ay ile 38 yıl altışar aya kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edilirken bu gün 13 ay yattıktan sonra tahliye edildi.

Editör: Habererk Com