Doğu  Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı (DAP) Osman Demirdöğen, gençleri tarım ve hayvancılığa döndürmeyi hedeflediklerini söyledi. Tarımla uğraşan nüfusun yaş ortalamasının 50'nin üzerinde olduğunu belirten Demirdöğen, 2024-2028 yılları arasında desteklerini gençler üzerine yoğunlaştıracaklarını bildirdi.

Yurt dışı telefonu olanlara şok! Ticaret Bakanlığı'ndan şaşırtan karar Yurt dışı telefonu olanlara şok! Ticaret Bakanlığı'ndan şaşırtan karar

Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla 2011 yılında kurulan Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP), 2013 yılından beri, tarımdan, turizme, sağlıktan eğitime kadar birçok alanda destek veriyor. 2013- 2023 dönemini kapsayan 10 yılda 15 ilde, bin 925 projeye 6 milyar 144 milyon 411 bin lira destek sağlayan DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin hedefi tarımdan uzaklaşan gençleri yeniden tarım ve hayvancılığa yönlendirmek. 'İnsanların mecbur oldukları için değil memnun oldukları için bu bölgede kalmalarını sağlamak istiyoruz' mottosuyla hareket eden DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, gençleri teşvik için tarımın makineleşmesi ve teknolojik aletlerin kullanımına destek veriyor. 

Editör: Habererk Haber Merkezi