İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'nin endemik hayvan türlerinin kaçakçılığını önlemeye yönelik bir operasyon yürüttü. Bu operasyon kapsamında Amerika'nın New York kentinde müze müdürü olan Profesör Lorenzo Prendini, İstanbul Havalimanı'nda suçüstü yakalandı ve gözaltına alındı.

Hizbullah, İsrail'i füzelerle vurdu! Hizbullah, İsrail'i füzelerle vurdu!

Profesör Prendini'nin valizinde yapılan aramada yaklaşık bin 500 adet akrep, tarantula ve örümcek ile hayvanlardan elde edilen zehirlerin bulunduğu değerlendirilen 88 adet plastik şişe ele geçirildi. Bu hayvanların zehirlerinin, ilaç yapımında kullanıldığı ve oldukça yüksek maddi değeri olduğu belirlendi.

Operasyon sonucunda Profesör Prendini'nin daha önce de farklı ülkelerden endemik hayvan türlerini ABD'ye kaçırdığı ortaya çıktı. Türkiye'ye akademik araştırma izniyle gelen Prendini'nin, bu izin kapsamında endemik türlerin yurtdışına çıkışının bulunmadığına dair bilgilendirildiği ancak bu kuralı ihlal ettiği tespit edildi. Prendini'nin ifadesine göre, Türkiye'den endemik hayvanları sorunsuzca ABD'ye götürebileceğini düşündüğü ve bu eylemin suç olduğunu bilmediğini belirtti.

Editör: Habererk Com