Yerel Seçimlerde Geri Sayım Başladı.

İttifak arayışlarının yoğun olarak gündemde olduğu şu günlerde MHP yine siyasi tartışmaların odak merkezinde olmayı başarıyor. 24 Haziran seçimlerine şemsiyesi altında girdiği CUMHUR İTTİFAK’ını yerel seçimlerde de tesis ederek avantaj elde etmeyi planlarken, bir taraftan da İYİ Partinin saldırılarını püskürtmeye çalışıyor. MHP, elinde bulunan sınırlı sayıdaki belediye başkanlığını özellikle Adana’da Hüseyin Sözlü ile yürüme kararı veren Bahçeli Mersin’de mevcut başkan Burhanettin Kocamaz’ın yerine Toroslar belediye başkanını aday göstererek Kocamaz’ı siyaseten emekli etme hamlesi ise karşı bir hamleye neden oldu.

İYİ Parti lideri ve bizzat Kocamaz’ın yaptığı açıklama Mersinde suların şimdilik durulmayacağı, adaylıklar açısından belirsizliklerin süreceğini işaret etmekte. Dolayısıyla; Meral Akşener’in Mersin ve Manisa Büyükşehir başkanlıklarını mutlaka alacağız açıklaması, tüm anketlerde önde gözüken MHP’li Cengiz Ergün’ün de İYİ Partiden aday olabileceği şüphelerini uyandırdı.

Acaba Akşener, Ergün ile görüşüp anlaşmış olabilir mi?

24 Haziran seçimlerinde MHPli Büyükşehirler olan Adana, Mersin ve Manisa’nın her üçünde de İYİ Parti oylarının MHP oylarından fazla olması, Akşener’i Büyükşehirlere sahip olarak avantajlı olma açısından bu kadar ümitli konuşmaya itiyor olmalı.Bu kanıya nereden varıldığımı merak ediyorsunuz. Şöyleki; Cengiz Ergün’ün Balgat ziyaretinin hemen öncesi kendisine yakınlığıyla bilinen Hasan Eryılmaz’ın İYİ parti Manisa il başkanlığına atanması, ayrıca İYİ parti Manisa milletvekilinin Manisa Belediyesinin kiracısı olması bir dikkatli gözlerce bir mesaj olarak algılanmakta.

Bu mesajın ise “beni MHP adayı yapmazsanız aday olmam için İYİ Partide her türlü hazırlık tamamdır” şeklinde olduğu, siyasi çevrelerde çok taraftar bulmaktadır.

Merak edilen ise pek geri adım atmadığı bilinen Bahçeli’nin Mersin ve Manisa’da ne yapacağı merak konusu olmuş kulisler bu hususu tartışır hale gelmiş gibi görünüyor. Merak edilen son soru ise Bahçeli’nin bu iki şehirde Cumhur İttifakını arkasına alarak yeni adaylarla mı yoluna devam edeceği yoksa ERGÜN ve KOCAMAZ’ı aday göstererek ceza kesmek için yerel seçimin sonuçlanmasını mı bekleyeceğidir.

Manisa Kulisleri Hareketlendi.

28 Nisan 2018 tarihinde internet sitemizde; ‘’Başkan Ergün'ün Daimi Oyuncusu Hasan Eryılmaz, Yine Sahalara Dündü!’’ Manisa Büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün'ün daimi oyuncusu ve her dönemin Milletvekili aday adayı son zamanların çok konuşulan ismi ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Eski Başkanı Hasan Eryılmaz, yine meydanlarda yerini almaya hazırlanıyor.

Başkan Cengiz Ergün'ün projesi Hasan Eryılmaz...

Manisa büyükşehir belediyesinde bir dönem ciddi görevlerde olan, Hasan Eryılmaz'ın vekil olmasını en çok isteyenlerden biri olan Başkan Ergün, her daim, Yılmaz'ın yanında dursa da bir türlü vekil olmayı başaramayan Eryılmaz şansını bir kez de İYİ Parti'den denemeye karar vermiş ve bu kez başarılı olmuştu.

Önümüzdeki; 2019 yerel seçimlerde Cengiz Ergün’ün MHP’den aday gösterilmemesi halinde Manisa’da tabanını oluşturan aralarının iyi olduğu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal ve yeni ataması gerçekleşen İYİ Parti Manisa il başkanı Hasan Eryılmaz’ın desteğini alması halinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak İYİ Parti ile yoluna devam eder mi? buda dikkat çeken hususlardan bir tanesi olmaya devam ediyor.