Ankara’da korkunç bir istismar olayı yaşandı. İddiaya göre, 15 yaşındaki kız, babasının cinsel istismarına uğradı. İki kez babasından hamile kalan kızın bebeklerden birini aldırdığı, diğerini de evlatlık verdiği öğrenildi.

Olay 2015 yılında Ankara’da yaşandı. Bugün 23 yaşında olan M.D., defalarca babası B.D.’nin (49) cinsel istismarına uğradı. Kızının eski sevgilisine benzediğini ve kendisine aşık olduğunu gerekçe göstererek cinsel istismarda bulunan B.D., kızını, "Annene söylersen seni de ağabeyini de öldürürüm" diye tehdit etti.

ERKEK ARKADAŞINDAN HAMİLE KALDIĞINI SÖYLEDİ

Susmak zorunda kalan genç kız, bir süre sonra hamile kaldı. Kızının kilo alması ve annesi durumu fark etti. Erkek arkadaşından hamile kaldığını belirten kız, ailesi ile birlikte özel bir kliniğe giderek bebeği aldırdı.

Bu olayın ardından babanın cinsel istismarı devam etti. Genç kız 2016 yılında yeniden hamile kaldı. bu kez bir kız çocuğu dünyaya getiren kız, bebeğini evlatlık verdi.

OLAY 4 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

4 yıl boyunca cinsel istismara uğrayan kız, 2019 yılında durumu annesine anlattı. Kızın babasından şikayetçi olması üzerine B.D. gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Baba B.D. hakkında, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 42 yıl, 'tehdit' suçundan ise 3,5 yıla kadar olmak üzere toplamda 45,5 yıla kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianame Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

BEBEĞE ULAŞILAMAYINCA SERBEST KALDI

Yargılama esnasında, 2016 yılında dünyaya gelen ve evlatlık olarak verilen kız çocuğunun B.D.'den olup olmadığının tespiti için DNA raporu istendi. Ancak bebeğe ulaşılamadı. Tutuklu sanık B.D. yaklaşık 1 yıl sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2023 yılında evlatlık verilen çocuk bulundu. Mahkeme yeniden DNA raporu istedi. Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı tarafından düzenlenen DNA raporuna göre, 2016 yılında dünyaya gelen kız çocuğu ile sanık baba B.D.'nin DNA profilleri uyumlu çıktı sapık babanın ve yüzde 99.99 ihtimalle çocuğun biyolojik babası olabileceği tespit edildi. DNA raporu dava dosyasına eklendi.

Dava 26 Eylül 2023'te görüşülecek.

Editör: Yadigar Hanım