31 Mart yerel seçimleri öncesinde, AKP adayı Turgut Altınok’un mal varlığı sıkça gündeme gelmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın mal varlığını açıklamasının ardından, Turgut Altınok’tan da benzer bir açıklama bekleniyordu. Altınok, ilk etapta bu talepleri “Mülk Allah’ın, biz emanetçiyiz” diyerek geçiştirse de, kamuoyunun ısrarı üzerine mal varlığını açıklamıştı. Ancak, açıklanan mal varlığı listesinde çocuklarının ve banka hesapları ile diğer finansal varlıklarının detayları yer almıyordu.

Ayrıca, Turgut Altınok’un kardeşi Hacı Altınok ile Antalya Aksu’da yaklaşık 600 dairelik bir inşaat projesinde ortak olduğu bilgisi de mal varlığı listesinde bulunmuyordu. Bu proje, gazeteci Murat Ağırel tarafından canlı yayında ifşa edilmişti.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan yaptığı büyük hizmeti açıkladı! AKP kendi kazdığı kuyuya düştü Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan yaptığı büyük hizmeti açıkladı! AKP kendi kazdığı kuyuya düştü

Sonrasında, Turgut Altınok’un oğlu Hacı Mehmet Altınok ve gelini Sezin Altınok’a ait taşınmazların detayları ortaya çıktı.

HalkTV’den Mustafa Balcı'nın haberine göre, Hacı Mehmet Altınok’un Ankara Çankaya’daki Mavi Ladin Sitesi’nde 20 milyon lira değerinde bir villa, Polatlı’da iki tarla ve Ankara Yenimahalle’de büyük bir arsa sahibi olduğu belirlendi.

Dikkat çekici olan ise Turgut Altınok’un gelini Sezin Altınok’un, Ankara’nın farklı ilçelerinde çok sayıda gayrimenkulün sahibi olmasıydı. Sezin Altınok’un Çankaya, Etimesgut, Güdül, Keçiören ve Pursaklar’da arsalar, apartmanlar, tarlalar ve daireler bulunuyor. Özellikle, Etimesgut Eryaman’da 32 büro ve 9 dükkanın yer aldığı bir inşaat projesi, Pursaklar’da 2 bin metrekarelik bir arsa ve Keçiören’de bir daire gibi taşınmazlar dikkat çekiyor. Bunların yanı sıra, Etimesgut ve Altındağ’da birden fazla arsa ve apartman sahibi olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Kaynak: Haber Merkezi