Öğretmenler Ankara'da eylemde: 'Adil kontenjan istiyoruz'

Öğretmenler Ankara'da eylemde: 'Adil kontenjan istiyoruz'
Atanamayan öğretmenler, adil kontenjan ve ek atama talebiyle eylemlerini sürdürüyor.

Toplumun geniş kesimleri, ekonomik sıkıntılar ve işsizlik gibi sorunlarını dile getirmek için sokağa çıkarken, son dönemde atanamayan veya mülakatta mağdur olan öğretmenler de eylemlerini sürdürüyor. Özel sektör öğretmenleri de dahil olmak üzere birçok öğretmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e çağrıda bulunarak adil bir kontenjan talebinde bulunuyor. Öğretmenler, 'Hayallerimiz suya düştü. Vatanına aşık, her yerde çalışmaya hazır, öğrencilerine dokunmaya çalışan, derece sahibi, liyakatli öğretmenleriz. Sesimizi duyun!' diye sesleniyor.

Geçtiğimiz hafta, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş düzenleyerek özel sektördeki öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi. Aynı zamanda, KPSS puanlarına rağmen mülakat sonucu kontenjana giremeyen, adaletsiz puanlama ve şehir bazlı kayırmanın yaşandığını belirten öğretmenler de eylemlerini sürdürüyor. Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığı'nın 15 bin yeni öğretmen ataması için açıkladığı kontenjanlar ise yeni bir mağduriyet yarattı. Kontenjanların önceki yıllara göre çok düşük olması nedeniyle atama hakkı elde edemeyen öğretmenler, adil branş dağılımlı ek atama talebiyle İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Açıklanan branş ve kontenjan dağılımına göre, Sınıf öğretmenliği (4378), Özel Eğitim öğretmenliği (3087), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği (1802), Okul Öncesi öğretmenliği (1321) ve İngilizce öğretmenliği (757) en fazla kontenjana sahip branşlar olurken; Tarih (28), Türk Dili ve Edebiyatı (29), Kimya (49), Coğrafya (32) gibi branşlarda kontenjanlar önemli ölçüde düştü. En yüksek kontenjanlı branşlardaki artışa rağmen, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Kimya, Coğrafya gibi branşların kontenjanları, hem geçen yıla hem de son 22 yılın ortalamasına göre çok düşük kaldı. Öğretmenler, yaşadıkları mağduriyetleri ve 'hak ettikleri' kontenjanı talep ederek yetkililerden çözüm bekliyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.