Ankette, "Pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz? diye soruldu. Çıkan sonuçlara göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a yüzde 10 fark attı.  

Türkiye Gündemi araştırması 26 ilde telefonla anket yöntemiyle 5-14 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Araştırmaya bin 500 kişi katıldı.

Anket katılımcılarına, 'Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa aşağdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz?' sorusu soruldu. 

Ankete göre, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veririm' diyenlerin oranı 48,1, 'Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy veririm' diyenlerin oranı ise yüzde 38,2 oldu. Kararsız seçmenin oranı yüzde 13,7 olarak kayıtlara geçti.

Katılımcılara, 'Sizce Türkiye'nin en önemli sorunu hangisidir?' sorusu da yöneltildi. 

Ankete katılanların yüzde 78,1'i Türkiye'nin en büyük sorunu olarak ekonomiyi gösterdi. 'Türkiye'nin en büyük sorunu eğitim' diyenlerin oranı ise Yüzde 12,7. 

Seçim yaklaştıkça siyasetçilerin gündemine giren mülteci meselesi de ankette yer aldı. Ankete göre Türkiye'nin en büyük sorunu mülteci meselesi değil. 'Türkiye'nin en önemli sorunu sığınmacılar' diyenlerin oranı yüzde 6,4. 'Türkiye'nin en önemli sorunu yok' diyenlerin oranı ise yüzde 8 olarak  ölçüldü. 

Artıbir Kamuoyu ve Pazar Arastırma Şirketi Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, anketten çıkana sonuçlara göre, vatandaşın temel sorununun ekonomi, temel sıkıntısının ise geçim derdi olduğunu söyledi. Çalışkaner, "Suni gündemler yaratarak bu sıkıntıyı unutturamazsınız. Mutfaklarda yangın var" dedi.

Artıbir Araştırma (@ArtibirArs) / Twitter

Resim

Editör: Yadigar Hanım