Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 31 Mart seçimlerinde yüksek anket puanına rağmen aday gösterilmemesi hakkında, “Üzülmedim ama kırıldım” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla yeniden adaylık için başvuran Büyükerşen, beklenmedik bir şekilde aday gösterilmeyince şaşkınlığını dile getirdi. Parti içinde kendisini desteklemeyenlerin kim olduğunu sorguladığında, “15 kişilik bir grup olduğumuzu” öğrendiğini belirtti.

Sözcü TV’de İpek Özbey ile yaptığı röportajda, 25 yıllık görev süresinin dolmasının ardından aday olmayı düşünmediğini, ancak partinin son dakika başvurusu talebi üzerine adaylık için başvurduğunu açıkladı. Başvuru sürecinde yaşananlar ve aday listesinde isminin yer almaması üzerine duyduğu hayal kırıklığını ifade etti.

CHP’li belediye göçmenlerin nikah ücretini 25 kat arttırdı! CHP’li belediye göçmenlerin nikah ücretini 25 kat arttırdı!

Büyükerşen, genel başkanla yaptığı görüşmede, anket sonuçlarında kendisinden memnuniyetin yüksek olduğunu, ancak Eskişehir’de bir değişim isteğinin olup olmadığının sorgulandığını öğrendi. Bu durumdan dolayı kırıldığını, ancak üzülmediğini vurguladı. Genel başkanın, Eskişehir’in geleceği konusunda kendisiyle görüşeceğini belirttiğini ve güvenilir bir vasiye “çocuğunu” emanet edeceğini söyledi.

Özgür Özel ise, anketlerin genel bir uygulama olduğunu ve sadece kendisini yönlendirmek için yapıldığını belirtti. Eskişehirli seçmenin görüşlerini dinlemek amacıyla anket düzenlendiğini, Büyükerşen’den memnuniyetin yüksek çıktığını ancak yeni bir başkan adayı talebinin de olduğunu ifade etti. Büyükerşen’e, deneyimlerinden yararlanılacağını ve rutin işlerin başkaları tarafından yapılacağını teklif ettiğini söyledi.

Kaynak: Haber merkezi