Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yıl dönümünde, Yeni Zelanda ve Avustralya Kolordusu, Anzakların anısına 'Şafak Ayini Anma Töreni' düzenledi. Tören, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Arıburnu'nda bulunan Anzak Koyu'nda gerçekleşti. Binlerce kişi, 109 yıl önce savaşta hayatını kaybeden atalarını anmak için bu törene katıldı.

Ayin3

Eceabat Kaymakamı Murat Çiçek'in yanı sıra Avustralya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Richard Marles, Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, Avustralya, Yeni Zelanda, ABD, Sri Lanka ve İngiltere'nin Ankara büyükelçileri ile diğer ülkelerin üst düzey yöneticileri de törene katıldılar.

AKP'li Meclis Üyesi Kendini Yerden Yere Vurdu AKP'li Meclis Üyesi Kendini Yerden Yere Vurdu

Anma törenine gelen binlerce kişi, çıkarmanın yapıldığı bölgede saatler öncesinden hazır bekledi. Tören alanında kurulan LED ekranlarda savaşla ilgili belgeseller ve savaşa katılan askerlerin tanıtıldığı videolar yayınlandı. Yeni Zelanda ve Avustralya askeri bandolarının yanı sıra ilahiler de sunuldu. Çelenk koyma töreni saat 05.57'de başladı ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Ayrıca, Piyade Kurmay Yarbay Fatih Kurtgöz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşları'nda hayatını kaybeden yabancı ülke askerlerinin ailelerine gönderdiği mektubu okudu.

Ayin1

Tören, Türkiye ve diğer ülkelerin Anzak kaidelerine çelenk sunumuyla devam etti. Türkiye adına çelengi Çanakkale'nin ilçesi Eceabat Kaymakamı Murat Çiçek bıraktı. Saygı duruşunun ardından Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ulusal marşları okundu. Anzak Koyu'ndaki tören, bir papaz tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Habererk Com