Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinde başlıyor. TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, uygulama öncesinde 1 Ocak itibariyle zamlanacak cezalara dikkat çekerek araç sahiplerini uyardı.

Kış lastiği takma zorunluluğu bulunan araçlarda buna uymamanın cezasının 1 Ocak 2023 itibariyle 2 bin 534 TL olacağını belirten Apaydın, sürücülerin 1 Aralık'ı beklemeden kış lastiklerini taktırmasını istedi.

Apaydın şu uyarılarda bulundu:

"Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar için 1 Aralık’tan itibaren kış lastiği takılmasının zorunludur. 1 Aralık’tan itibaren kış lastiği takmamanın cezasının 846 liradır.

Ceza 1 Ocak 2023’den itibaren yeniden değerleme oranında artacaktır.

Kış lastiğine geçişte tarihten çok hava muhalefetinin göz önüne alınması gerekmektedir. Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü bölgelerde trafiğin daha güvenli olması için 1 Aralık beklenmeden kış lastiğine geçilmelidir.

Zorunlu uygulamanın başlamasından önce yoğunluk yaşanmaması için vatandaşlarımız araçlarına daha önceden kış lastiği takmalıdır.

Özellikle kışa girerken herkes araç muayenesini, bakımını en doğru şekilde yaptırmalı, aracın kışa hazırlığı külfet gibi görülmemeli. Hepimizin can ve mal güvenliği için kış lastiğinin ve araç bakımının önemi büyüktür."

Editör: Yadigar Hanım