Londra merkezli medya kuruluşu Al-Quds al-Arabi, AKP'nin seçim planını yazdı. Türk kaynaklara dayandırılan haberde, 2023'de yapılacak seçimlerin erken bir tarihe alınabileceği ileri sürüldü.

Yayın hayatını 1989 yılından beri sürdüren Al-Quds al-Arabi’ye konuşan Türk kaynaklar, AKP ile MHP’nin seçim tarihini öne almak için hazırlık içerisinde olduğunu iddia etti. AKP’ye yakın olduğu belirtilen ve ismi açıklanmayan kaynak, bütün hazırlıkların yapılmaya başlandığını ve erken seçim olasılığının masada olduğunu aktarırken, koordineli olarak iletişim içinde olan AKP ile MHP’nin seçim tarihini henüz netleştirmediğini bildirdi.

Al-Quds al-Arabi, “Türkiye’den bir kaynak Al-Quds al-Arabi’ye konuştu: İktidar partisi seçimleri erkene çekme olasılığına hazırlanıyor” başlığıyla verdiği haberde, “AKP çevreleri arasında seçimin gelecek Nisan ayında yapılacağına dair konuşmalar yapılıyor. Seçimin Mart ayının başında Ramazan’dan önce yapılmasına dair konuşmalar var fakat bu seçeneğe Erdoğan’ın partisi sıcak bakmıyor” ifadeleri kullanıldı.

Arap medyasındaki haberde erken seçim için ilk adımı MHP’nin mi yoksa AKP’nin mi atacağının henüz bilinmediği vurgulandı.

Haberde AKP’nin gündeminde Nisan ayının erken seçim için öne çıktığı belirtilirken, Mayıs ayının başının da AKP’nin gündemine aldığı seçenekler arasında olduğu öne sürüldü.

Diğer yandan haberde, seçimin erkene alınmasının muhalefet bloğunun planları ve hesaplamalarını bozabileceği de belirtildi.

Henüz seçimler için net bir strateji ya da aday açıklamayan muhalefetin erken seçim tarihi dolayısıyla zorlanabileceği de belirtildi.

Editör: Yadigar Hanım