Prof Dr Güner Sönmez sosyal medya hesabından paylaştı: Araştırmalar, hangi  gıdaların bilişsel düşüşün yavaşlamasına yardımcı olabileceğini açıkladı.

1. Yeşil yapraklı sebzeler. K vitamini, lutein, folat ve beta karoten açısından zengin; lahana, ıspanak ve brokoli gibi...

Araştırmalar, bu gıdaların bilişsel düşüşün yavaşlamasına yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Dismorfofobi nedir: Dismorfofobisi olan kişilerde görülen belirtiler... Dismorfofobi nedir: Dismorfofobisi olan kişilerde görülen belirtiler...

2. Yağlı balıklar: Alzheimer hastalarında beyinde biriken ve zarar veren beta amiloid proteini söz konusudur. Yağlı balıklar bu proteinin düşük kan seviyesi ile ilişkili ve oldukça sağlıklı olan Omega-3 yağ asidi kaynağıdır.

3. Kırmızı orman meyveleri: Çilek, yaban mersini, ahududu, böğürtlen. Araştırmalar içeriğindeki flavonoidlerin hafızaya olumlu etkisi olduğunu gösteriyor.

4. Çay ve kahve: Journal of Nutrition 2014 tarihli bir çalışmada, kafein tüketimi yüksek olan katılımcıların zihinsel işlev testleri daha iyi. Diğer araştırmalara göre kafein, yeni anıları sağlamlaştırmaya da yardımcı olabilir.

5. Ceviz: Afa-linolenik asit (ALA) adı verilen bir tür omega-3 yağ asidini bol miktarda içerir. ALA ve diğer omega-3 yağ asitlerinden zengin diyetler, daha düşük kan basıncı ve daha sağlıklı damarlar ile ilişkilendirilmiştir. Bu hem kalp hem de beyin sağlığı için iyidir.

Editör: Habererk Com