“Müge Anlı ile Tatlı Sert” programından ayrılan Prof. Dr. Arif Verimli geçtiğimiz hafta Cuma günü vizyona giren “Barbie” filmi için oldukça ilginç bir tepki verdi. Prof. Dr. Arif Verimli bu tarz filmlerin, sosyal medyada izlenen bu tarz videoların ergenlik çağında gelişme aşamasında olan çocuklar için oldukça zararlı olduğunu söyledi ve ekledi; “Ergenlik öncesi ve ergenlikte Beden Algı Bozukluğu (BDD) tetikleme ihtimali olabilir!”

Filmin başrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling’in oynadığı “Barbie” filminin yapımcıları yaptıkları reklamlar ile dikkatleri üzerlerine çektiler. Ve film dünya çapında izlenen bir film haline geldi.

Prof. Dr. Arif Verimli sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı; "Sosyal medya olmasa konunun ciddiyetini gerçekten anlamayacağım. İki erkek çocuk büyüttüğüm için hiç Barbie'leri olmadı, konuya yabancıyım. Tek derdimiz Barbie'ymiş gibi yine kudurdu insanlık... Barbie bir kapitalizm ikonu olarak lüks içinde, sürekli harcama, sürekli süslü kıyafetler, hedonist bir yaşamı sunan ve ideal vücut ölçüleri ve ideal güzellik bu olmalı tehlikesi yaratabilecek bir karakter. Ergenlik öncesi ve ergenlikte Beden Algı Bozukluğu (BDD) tetikleme ihtimali olabilir! Belki de biz çok idealist kaldık, şimdilik bilemiyorum..."

arif verimli-1

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı