Balık yemeyi seviyor ancak daha sonra eve sinen koku sizi rahatsız mı ediyor. Artık buna son. Gönül rahatlığı ile balık pişirip ardından evinizde mis kokular estirebilirsiniz.

İşte balık kokusunu şıp diye kesen tarifler…

Limon ve Sirke: Balık pişirdikten sonra bir tencerede su kaynatın ve içine limon dilimlerini veya sirke ekleyin. Karışımı 10-15 dakika kaynatın. Bu yöntem, mutfağınızdaki balık kokusunu kısa sürede ortadan kaldıracaktır1.

Defne Yaprağı ve Karanfil: Balık kokusunu bastırmaya yardımcı olan aromatik baharatlardır. Pişirme kabının içine birkaç defne yaprağı ve karanfil ekleyebilirsiniz. Bu yöntem, balık kokusunun mutfağa yayılmasını önleyecektir1.

Yenidoğan Skandalı: 14 Doktor ve 17 Hemşire Gözaltında Yenidoğan Skandalı: 14 Doktor ve 17 Hemşire Gözaltında

Taze Kahve Çekirdeği: Taze kahve çekirdekleri, balık kokusunu gidermek için etkili bir doğal yöntemdir. Pişirme sırasında taze kahve çekirdeklerini bir tavada kavurun. Kavrulan kahve çekirdeklerinin kokusu, balık kokusunu kısa sürede ortadan kaldıracaktır1.

Vanilya Çubuğu: Balık kokusunu bastırmaya yardımcı olan hoş kokulu bir baharattır. Bir tencerede su kaynatın ve içine vanilya çubuğu ekleyin. Karışımı 10-15 dakika kaynatın. Bu yöntem de mutfağınızdaki balık kokusunu azaltacaktır1.

Bu yöntemleri uygulayarak, balık pişirdikten sonra eve sinen kokudan kurtulabilir ve mutfağınızda hoş bir koku yaratabilirsiniz.

Editör: Habererk Habererk