Meclise sunulan infaz yasasına göre, cezasının yarısını yatan mahkumlar koşullu serbest bırakılacak. Kadın, çocuk ve yaşlılar için olan ''konutta ceza infazı'' genişletilecek.

01.03.2020 tarihinden önce işlenen suçlarda da yarı yarıya indirim bekleniyor.

Koşullu salıverilme %67 den %50 ye inecek ancak terör örgütü ve kasten adam öldümeyle yargılananlar indirim kapsamı dışında tutulacak.Tekrar eden suçlar, cinsel suçlar ve uyuşturucu ticareti suçlarındaki 4'te 3'lük salıverilme oranı da 3'te 2'ye indirilecek.

Denetimli serbestlik

Her hükümlü  %40 oranında ceza infaz kurumunda kalacak. Terör, kasten öldürme ve özel hayatın gizliliğine ilişkin suçlar hariç, tüm suçlar bakımından denetimli serbestlik süresi, en az 1 yıldan en az 3 yıla çıkarılacak.

Çocuklar, 18 yaşını dolduruncaya kadar 1 günü 3 gün sayılacak.

İnfaz hizmetleri

Toplam 10 yıl ve daha fazla hapis cezasına mahkum olanlar ile terör suçları, örgüt kurmak, yönetmek veya üye olmak suçları, örgüt faaliyeti kapsamında işlenen suçlar, kasten öldürme suçları, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar ve uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından mahkum olanların açık ceza infaz kuruma ayrılması infaz hakiminin onayına tabi tutulacak.

AFTAN YARARLANAMAYACAK OLAN SUÇLAR

1- Cinsel suçlar

2-Kasten adam öldürme

3- Terör suçları

4- Örgüt suçları

5- Mükerrer suçlar

Editör: TE Bilişim