Bursa'da 9 Kurşunla Öldürülen Recep Arı Cinayetinde Ceza 15 Yıla İndirildi
Bursa'nın Kestel ilçesinde 6 gün sonra 9 kurşunla öldürülmüş halde bulunan Recep Arı'nın (31) cinayetinde, müebbet hapis cezasına çarptırılan Kadir Ilgız'ın (25) cezası, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi tarafından 15 yıla indirildi. Mahkeme, "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimlerini gerekçe gösterdi. Kararın Yargıtay tarafından onaylanması bekleniyor.
Recep Arı, 24 Şubat 2023'te eşiyle tartışmasının ardından evden ayrılmış ve bir süre sonra kaybolmuştu. 1 Mart'ta, evine 6 kilometre uzaklıktaki Burhaniye Mahallesi'ndeki bir ormanda cesedi bulunmuştu. Adli tıp raporunda Arı'nın başından ve vücudundan 9 kurşunla vurularak öldürüldüğü belirtilmişti. Olay sonrası jandarma, cinayet şüphelisi olarak Arı'nın eşi S.A. (31) ve Kadir Ilgız'ı gözaltına aldı.
Kadir Ilgız, jandarmadaki ifadesinde S.A. ile ilişkisi olduğunu ve Recep Arı ile çıkan tartışma sonucu cinayeti işlediğini itiraf etmişti. İddianamede, sanıkların telefon mesajlaşmaları da yer almıştı. Ilgız'ın mesajında, "Onu paketledim. Artık seni rahatsız edemez," yazdığı ve S.A.'nın da buna "Oh, iyi olmuş, süpersin," diye yanıt verdiği belirtilmişti. Mahkeme, Kadir Ilgız'ı "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimleriyle 15 yıla mahkum ederken, S.A. beraat etti. Yargıtay'ın kararın onaylayıp onaylamayacağı merakla bekleniyor.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.