Ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüsünde, Dr. Gülcemal’in katil tarafından ATM’ye getirilip para çektiği anlar görüntülere yansıdı. Öte yandan zanlının yaralı olarak ele geçirildiği adreste bulunan iki kişiye ise "İki kişiyi öldürdüm, bir polisi yaraladım. Beni saklamazsanız sizi de öldürürüm" dediği iddia edildi.

İzmİr Torbalı’yı sarsan cinayetlerin ilki önceki gün akşam saatlerinde yaşandı. 

Torbalı ilçesinde İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fuat Mehmet Park, kısa bir zaman sonra da Torbalı Devlet Hastanesinde görevli Dr. Harun Gülcemal’in eşi Hatice Gülcemal öldürülmüştü. Polis memurunu da ağır yaralayan katil zanlısı Enver Y. (30), daha sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı çalışmaları sonucu yaralı olarak yakalanmıştı.

Soruşturmada elde edilen ilk bilgilere göre, 6 yıldır ilçenin sağlık müdürü olan Fuat Mehmet Park evinin önünde şüpheli Enver Yıldız tarafından durduruldu. Şüpheli silah zoruyla Park’tan para istedi. Çıkan tartışmanın ardından şüpheli, Park’ı vurarak kaçtı. Park hayatını kaybetti. Şüpheli Yıldız yaklaşık bir saat sonra 1 kilometre ötedeki bir sokakta ortaya çıktı. Bu kez de doktor Harun Gülcemal’in önünü kesti ve silah zoruyla evine götürdü. Burada da doktorun eşi Hatice Gülcemal’i vurarak öldürdü. Ardından kaçıp bir otele saklandı. Kendi kimliği ile saat 00.55’te otele kayıt yaptıran Yıldız’dan 15 dakika sonra da polisler geldi. Polislerle burada çatışmaya giren Yıldız bir polisi kafasından vurarak kaçtı. Jandarma ve polis harekât timlerinin katılımıyla geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Şüpheli Yıldız dün öğlen saatlerinde bir evde kıstırıldı. Teslim olmayan şüpheli tekrar polislerle çatıştı. Bu kez göğsünden vurularak yakalandı.

Katil zanlısının cinayetleri işledikten hemen sonraki görüntüleri ortaya çıktı. Zanlının, Dr. Harun Gülcemal’i tehditle ATM’ye götürerek bin 500 TL para çektirdiği görüntüler, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Katil zanlısı ve Dr. Harun Gülcemal’in arabayla saat 20.56’da ATM önüne geldiği, Gülcemal’in hemen arkasından yürüyen zanlının Gülcemal’in parayı çekmesini beklediği anlar görüntülere yansırken, bin 500 TL’yi alan zanlı, doktoru serbest bırakıp olay yerinden kaçıyor.

İFADESİNDE DE ANLATMIŞTI

Dr. Harun Gülcemal, verdiği ifadesinde o anları anlatmıştı. Harun Gülcemal, olay akşamı ikameti önünde aracına bineceği sırada arkasından bir şahsın gelerek kendisine silah doğrulttuğunu, şahsın kendisini aracından indirerek ikamet ettiği daireye getirdiğini aktardı. Evinin kapısını çaldığını, şahısla birlikte içeri girdiklerinde evde bulunanlara sakin olması gerektiğini söylediğini, şansın kendilerinden para ve değerli eşya istediğini anlatan Dr. Gülcemal, zanlının olumsuz cevap alınca elindeki silahı bir kez kayınvalidesinin başına tutarak tetik düşürdüğünü belirtti. Doktor Harun Gülcemal, silah patlamayınca şahsın tekrar dolduruş yaparak eşi Hatice Gülcemal’in başına dayayıp bir kez ateş ettiğini, şahsın ikametlerinde değerli eşya arayıp bulamadığını, bunun üzerine silah zoruyla kendisini yanına aldığını aktardı. İkametten çıkarak arabasına bindirildiklerini anlatan doktor Gülcemal, aracı şahsın sürdüğünü, ATM’ye gittiklerini, burada bin 500 TL para çekerek şahsa verdiğini ve şahsın daha sonra kaçarak uzaklaştığını söylemişti.

"BENİ SAKLAMAZSANIZ SİZİ DE ÖLDÜRÜRÜM"

Zanlı Enver Y.’nin yaralı olarak ele geçirildiği adreste bulunan iki kişiye ise "İki kişiyi öldürdüm, bir polisi yaraladım. Beni saklamazsanız sizi de öldürürüm" dediği iddia edildi.

Öte yandan, katil zanlısı Enver Y., Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine sevk edildi. İzmir polisi, olayla ilgili işlenen cinayetlerin herhangi bir husumetten kaynaklanmadığı, zanlının para için cinayetleri işlediği üzerinde duruyor.

Dr. Fuat Mehmet Park İzmir’de, Hatice Gülcemal ise Sivas’taki cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

VURULAN POLİSİN DURUMU AĞIR

17 suçtan sabıkalı olduğu ve cezaevinden kısa süre önce çıktığı belirlenen şüpheli Yıldız, Torbalı’daki özel hastaneye götürüldü. Burada tedaviye alındı, ancak hastanede muhafazalı muayene odası olmadığından, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Yıldız’ın sağlık durumunun iyi, vurulan polisin durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. Şüpheliye yardım ettiği belirlenen 4 kişi de gözaltına alındı. Yıldız’ın, Diyarbakır’da yaşadığı ve 4 gün önce gezmek için İzmir’deki arkadaşlarında kaldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim