İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, av malzemeleri satan dükkanlardan yasa dışı yollarla temin edilen kurusıkı tabancaların niteliğinin değiştirilerek ateşli silah haline getirildiği ve İstanbul genelinde satışının yapıldığı bilgisini aldı.
Yapılan fiziki takip ve istihbari çalışmalar neticesinde şüphelilerin Eyüp’te donanımlı bir silah imalathanesi kurdukları, kurusıkı tabancaları av malzemeleri satan işletmelerden temin ettikleri, tabanca namlularını bilgisayarlı torna tezgahlarını kullanarak ateşli silaha çevirdikleri ve bunun için İstanbul’un farklı yerlerinde bulunan tornacılarla işbirliği yaptıkları belirlendi.
SAHTE FATURAYLA SATIŞ YAPMIŞLAR
Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda bilgisayarlı torna tezgahlarında namluların üretildiği iş yerleri ve av malzemeleri satan iki iş yerinde de jandarma ekipleri tarafından arama yapıldı. Arama yapılan tornacıda namlu yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış silindir şeklinde demirler bulunurken, av malzemeleri satan işletmenin sattıkları tabancaları sahte fatura düzenleyerek gizlediği tespit edildi. Operasyonlarda çok sayıda tabanca ve kurusıkı tabanca ile silah imalatında kullanılan yüzlerce malzeme ele geçirilirken, yakalanan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2018, 10:55