Manisa'da Gediz Nehri'ni kirleten firma suçüstü yakalandı
Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Zabıtası ekipleri, Ahmetli ilçesinde Gediz Nehri'nin kirletilmesine neden olan bir firmayı suçüstü yakaladı. Firma, tarımsal alana endüstriyel atık dökerek çevreye ve nehre zarar vermişti. Belediye ekipleri, olay yerine giderek gerekli incelemeleri yapıp, suçüstü tutanağı düzenledi.
Suçüstü yakalanan vidanjörün, bir biyogaz tesisinden atık alarak Ahmetli ilçesi Kestelli Mahallesi'ndeki tarım arazisine bu atıkları boşalttığı tespit edildi. Atıkların, arazi sonunda açılan bir kanal yoluyla Gediz Nehri'ne ulaştığı ve DSİ'ye ait sulama kanallarına da atık boşaltıldığı belirlendi. Jandarma desteğiyle yapılan işlemde, savcılık talimatıyla atıktan numune alındı ve adli süreç başlatıldı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, yaptığı açıklamada Gediz Nehri'nin bölgenin yaşam damarı olduğunu ve kirletilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Zeyrek, "Bu nehre ihanet edilmesine, gelecek nesillerin hakkının gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi. Belediye, kaçak döküm nedeniyle firmaya cezai işlem uygularken, numune sonuçlarına göre ek yaptırımlar da uygulanabileceğini belirtti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.