Özcan: Kartalkaya yangını soruşturmasında Turizm ve Çalışma Bakanlığı yetkilileri neden yargılanmıyor?

Özcan: Kartalkaya yangını soruşturmasında Turizm ve Çalışma Bakanlığı yetkilileri neden yargılanmıyor?
Kartalkaya yangını iddianamesinde bakanlık yetkililerinin olmaması, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından eleştirildi.

Bolu Kartalkaya'daki Grand Kartal Otel yangını sonucu 78 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, otel sahipleri, şirket yöneticileri ve bazı belediye yetkilileri hakkında "olası kastla insan öldürme" suçlamasıyla dava açıldı. Diğer şüpheliler ise "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla yargılanacak.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, iddianamede Turizm ve Çalışma Bakanlığı'ndan herhangi bir yetkilinin yer almamasını eleştirdi. Özcan, denetim görevlerini yerine getirmeyen bakanlık yetkililerinin sorumluluklarının sorgulanması gerektiğini vurguladı.

"Ucu nereye giderse gitsin, olay tüm yönleriyle aydınlatılacak" açıklamalarının gerçeklerle örtüşmediğini belirten Özcan, belediye yetkililerinin yargılanmasına itiraz etmeyerek, asıl sorunun bakanlık yetkililerinin soruşturma kapsamında neden yer almadığı olduğunu dile getirdi. Başkan Özcan, bu konuda kamuoyunun da gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.