TCG Anadolu'dan Havalanan Bayraktar TB3, İkili Salvo Atışı İle Hedefi Vurdu

TCG Anadolu'dan Havalanan Bayraktar TB3, İkili Salvo Atışı İle Hedefi Vurdu
TCG Anadolu'dan kalkan Bayraktar TB3 İHA'sı, Deniz Kurdu 2/2025 Tatbikatı'nda kara hedefini isabetle vurdu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın düzenlediği "Deniz Kurdu 2/2025 Tatbikatı" kapsamında önemli bir başarı elde edildi. TCG Anadolu çok maksatlı amfibi gemisinden havalanan Bayraktar TB3 İnsansız Hava Aracı, kara hedefine yönelik ikili salvo atışını isabetle gerçekleştirdi. 6-17 Mayıs tarihleri arasında deniz, hava ve karada gerçekleştirilen tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerinde, Bayraktar TB3 İHA'lar görevlerini başarıyla tamamladı.

PT-3 ve PT-4 kuyruk numaralı milli SİHA'lar, her biri iki adet MAM-L mühimmatı taşıyarak TCG Anadolu'nun kısa pistinden havalandı. Baykar tarafından geliştirilen yapay zeka destekli görev algoritmalarıyla tam otonom şekilde uçan SİHA'lar, senaryo gereği belirlenen kara hedeflerine iki salvo atışı gerçekleştirerek hedefi vurdu. Bu başarılı atış, milli savunma sanayimizin yeteneklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Başarılı atış görevinin ardından, PT-4 kuyruk numaralı SİHA TCG Anadolu'ya geri dönerken, PT-3 kuyruk numaralı Bayraktar TB3 ise Dalaman'a iniş yaptı. PT-3'ün test programına devam etmek üzere Keşan'a intikal edeceği belirtildi. Tatbikat süresince Baykar Proje Ekibini TCG Anadolu'da Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yönetti.

3764-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.