Ümraniye'de Şehit Polis İçin 3 Polise 2 Yıla Kadar Hapis İstemi

Ümraniye'de Şehit Polis İçin 3 Polise 2 Yıla Kadar Hapis İstemi
Ümraniye'de şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz'ın ölümüyle ilgili 3 polise 'görevi kötüye kullanma'dan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Ümraniye'de 22 Eylül'de motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alınan ve 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin kaçması sonucu yaşanan olayda şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz için üç polis hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, polis memuru Ramazan A.'nın, Geçti'nin ailesinin görüşme talebi üzerine, şüpheliyi kelepçesiz ve tek başına odadan çıkardığı, bu sırada kaçmasına olanak sağladığı belirtiliyor. Komiser Abdullah A.'nın ise olay anında amir odasında bulunması ve gerekli güvenlik önlemlerini almaması, ayrıca polis memuru Kürşat Hakkı S.'nin kaçan şüpheliyi yakalamaya çalışırken görev silahının alınmasına yol açması da iddianamede yer alıyor.

Üç polis memuru hakkında, 'görevi kötüye kullanma' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olayda, Geçti'nin polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmesi ve polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ile saldırganın annesi P.G.'nin yaralanması da yaşanmıştı.

4101-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.