Dolu yağışı ve şiddetli rüzgar 4 dakika sürdü; Ancak bu kısacık yağış Balıkesir’in Kepsut ilçesini savaş alanına çevirdi. Akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle ilçedeki Çınaraltı Camii’nin minaresi yıkıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Şiddetli yağış ilçedeki evler ve ekili alanlarda da hasara neden oldu.

KARABÜK

Karabük’te akşam saatlerinde şiddetli yağıştan nasibini aldı. 15 dakika boyunca etkili şiddetli yağış sonrası Safranbolu’da metrekareye 20 kilogram yağış düşerken, Karabük merkez de ise metrekareye 11 kilogram yağış düştü. Yollar ve bazı sitelerin girişleri adeta dere yatağına döndü. Yağışın en çok etkilediği Safranbolu’da kaldırım duvarları adeta şelale görüntüsüne büründü.

Karabük - Safranbolu karayolu ile Karabük - Kastamonu yolunda su birikintileri sonucu bazı araçlar geçmekte güçlük çekti.

SAĞANAK YAĞIŞ MEGAKENTTE ETKİLİ OLDU

Sağanak yağışın bir diğer adresi Megakent İstanbul oldu. Yağan yağış nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluşurken bazı araçlar trafikte ilerlemekte zorlandı. Galata Köprüsünde bulunan bazı vatandaşlar ise yağmura aldırış etmeden balık tutmaya devam etti. 

KUVVETLİ YAĞIŞ SARIYER’İ VURDU

Bastıran sağanak yağışın ardından Sarıyer Çayırbaşı tünelinin girişinde su birikintisi oluştu; Bu sebeple tünele giren yollar kapatıldı.

ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

Öte yandan İstanbul’u gece boyu şimşekler aydınlattı. İstanbul’da gece saatlerinde başlayan yağmur zaman zaman etkili olurken, ard arda çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı. İstanbul boğazında art arda çakan şimşekler objektiflere yansıdı.

Meteoroloji yetkilileri yağışların hafta sonuna kadar devam edeceğinden vatandaşları olası sel ve su baskınlarına karşı duyarlı olmaları noktasında uyardı.

(İHA)
Kaynak: iha