Yüksekova'da kayıp genç İbrahim Kom için 7'nci gün arama çalışmaları sürüyor

Yüksekova'da kayıp genç İbrahim Kom için 7'nci gün arama çalışmaları sürüyor
Yüksekova'da kaybolan 17 yaşındaki İbrahim Kom için 7. gün arama çalışmaları devam ediyor; askeri helikopterle hava taraması yapıldı.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde pikniğe giderken Avaşin Deresi'nde kaybolan 17 yaşındaki İbrahim Kom'un bulunması için arama kurtarma çalışmaları yedinci gününde devam ediyor. Dün Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'na (JÖAK) bağlı 18 kişilik dalgıç ekibi de arama çalışmalarına katıldı. Ekipler, zorlu arazi koşullarında yoğun çaba sarf ediyor.

Bugün ise askeri bir helikopterle yaklaşık 1,5 saatlik bir hava taraması gerçekleştirildi. Arama çalışmaları, Jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra bölge halkının da desteğiyle sürdürülüyor. Van'dan polis dalgıçları ve Jandarma Komutanlığı JAK ekibi de daha önce arama çalışmalarına dahil edilmişti.

Hakkari Valisi Ali Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ve İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, arama faaliyetlerinin yürütüldüğü bölgede incelemelerde bulundu. Ekiplerin yönlendirilmesi için harita üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Vali Çelik ayrıca, İbrahim Kom'un babası Nevzat Kom ile görüşerek destek sözü verdi.

4889-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.