Bu Cuma günü zamasgari ücret duyurulacak. 2024 yılında bir defada yapılacak asgari ücret zammı için iki toplantıda anlaşma sağlanamadı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu hafta işçilerin alacağı zam oranını ilan edecek. Asgari ücretteki zam oranı da netleşti. AKP cephesinden gelen açıklamalar, asgari ücret zammının yüzde 50 civarında olacağını doğruladı.

ZAM ORANI DA GÜNÜ DE BELLİ

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, son açıklamayı yaptı. Akbaşoğlu, asgari ücretin cuma günü kesinleşeceğini belirtti.

Akbaşoğlu, asgari ücret zammının işçileri enflasyondan koruyacak bir seviyede olacağını ifade etti. Kanal 7’ye konuk olan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin yılda bir kez belirleneceğini dile getirdi.

Hepsiburada, Drone ile teslimatı tanıttı Hepsiburada, Drone ile teslimatı tanıttı

Akbaşoğlu, asgari ücreti işçi ve işveren sendikalarının tespit ettiğini, kendilerinin ise hakem rolü üstlendiğini anlattı. Akbaşoğlu, hükümet olarak hem işçi hem de işveren tarafını gözetmek zorunda olduklarını vurguladı. Akbaşoğlu, “Biz işverenlerimize de yardımcı oluyoruz. Şu anda 500 TL prim desteği sağlıyoruz.” dedi.

Kaynak: Haber merkezi