Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Metropol Gündemi programında Denizli Metropol Kurucusu Arif Zor ve Haber Koordinatörü Murat Acar’ın Türkiye ve Denizli ekonomisiyle ilgili sorularını yanıtladı.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın dünkü açıklamasının ardından Nihat Zeybekci de asgari ücrette ara zammı işaret ederek şöyle konuştu:

“Ciddi bir şekilde müdahale etmek lazım. İnsanlarımızın gelirlerini arttırıcı önlemler almak lazım. Gerekirse Türkiye’de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı. Esnaf, memur, emekliler, çalışanlarla ilgili. Enflasyonist ortam maalesef böyle. Matematik belli. Yılbaşında verilen zam enflasyonun altında ise akıl ve vicdan der ki gel arkadaş bunu düzeltelim. Mal yokluğu değil bu maliyetlerden dolayı. Maliyet enflasyonu yaşıyoruz şu anda.”

ÖZKAN DA İŞARET ETTİ

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan önceki gün katıldığı Tvnet'te yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün asgari ücretle ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

"Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız. Bu CHP'nin aklına gelmez, bizim aklımızda var. Biz maliyetlere asgari ücretli vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim