TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün gerçekleşecek ilk toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Atalay, görüşmelerde, tespit ettikleri açlık sınırının üzerine çıkabilecekleri kadar çıkacaklarını söyledi.

Asgari ücretin tespit ettikleri açlık sınırı olan 7 bin 785 lira üzerinden başlayacağını ifaade eden Atalay, uygun olmayan bir rakam çıkarsa masada olmayacaklarını kaydetti.

Herkesin bir rakam açıklamasına rağmen kendi belirledikleri rakamın piyasa verilerine göre belirlendiğini ifade eden Atalay, "Elimizde bir veri var, açlık sınırı. Önümüzde problemli mesele nedir? Vergi. Ülkeyi yönetenlerin vergiyle ilgili düzenleme yapması gerekiyor. Emek, işçi sıkıntı içerisinde. Veremeyeceğimiz bir hesap dün de yoktu bugün de yok. Adil bir komisyon olsa, tamamı asgari ücretli olsa... Bundan evvel asgari ücretli bir engelliyi bu masaya oturttu. Bugün asgari ücret öyle ülkenin gündeminde ki... Bu konuyu konuşması gereken TÜRK-İŞ, TÜRK-İŞ'in dışındaki sendikalar. Asgari Ücret Komisyonu adil bir komisyon değil. 12 Eylül'den kalan sıkıntılı konular." dedi.

Bir siyasetçinin alım gücünün düşmediğini belirttiğine dikkat çeken Atalay, "Markete gitmiyor galiba. Alım gücü bal gibi düştü. Peynir 35 liraydı şimdi 135 lira. Şu anda Asgari Ücret konuşulunca zamlar artmaya başladı. Ev sahipleri konuşuyor, asgari ücret artacak kirayı ona göre belirleyelim. Asgari ücret geçim ücreti oldu, bunu bu sarmaldan çıkarmak lazım. 10 yıldır çalışan asgari ücretliler var. 10 yıllık elemanlar ne olacak? Herkesin ağzından çıkanı kulağı duyacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım