Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçünü toplantısını 20 Aralık Salı günü gerçekleştirecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varılacağı mesajı verirken, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, "Asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir düzeyde olması için elimizden geleni yapacağız. İçimize sinen bir rakam olursa, kararı imzalayacağız, Olmazsa, eğer ortaya çıkan rakam içimize sinmezse, hiç kuşkunuz olmasın, o masadan kalkacağız" diyerek işçilere söz verdi.

Bakan Bilgin, AKP Erzurum İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız. Asgari ücret sosyal devletin çalışanları koruduğu bir ücrettir. Evet asgari ücreti devlet vermez, işverenler verir ama işçilerini koruyacak bir asgari ücret rakamında uzlaşmayı devlet belirler. Bizim de burada temel fonksiyonumuz budur. Birçok sorunu çözdük, bunları da çözeceğiz. Emekçilerimizi koruyan, onları tatmin eden onların hayat şartlarını aşmalarına katkı yapacak bir ücret seviyesinde, Türkiye rahat bir nefes alır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"O MASADAN KALKACAĞIZ"

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak da "Türkiye Üçüncü çeyrekte yüzde 3,9 oranında büyümüş. Sermaye payını yine artırmış, yüzde 55’e ulaşmış. Biz yerimizde saymışız, payımız yine yüzde 26,3’te kalmış. Büyümeden bu kadar pay alan için bu ülkede elbette ekonomik kriz falan olmaz. Bu ülkede, adaletsiz gelir dağılımı var. Adaletsiz vergi politikaları var. Bizim cebimizden alınıp, bir avuç zenginin cebine konanlar var. İşsizlik var. Yoksulluk var. Bu düzen bizi korumuyor. Bu düzen, bankada parası olanları, kur korumalı mevduata yatırım yapanları, büyümeden fazlasıyla pay alanları, döviz biriktirenleri koruyor. Alın teri dökenlerin, emek verenlerin, helal ekmeğinin peşinde koşanların, bu ülkede mülteciler kadar değeri yok. Asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir düzeyde olması için elimizden geleni yapacağız. İçimize sinen bir rakam olursa, kararı imzalayacağız, Olmazsa, eğer ortaya çıkan rakam içimize sinmezse, hiç kuşkunuz olmasın, o masadan kalkacağız" dedi.

Editör: Yadigar Hanım