Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler öncesinde verdiği asgari ücrete zam sözünden sonra gözler açıklanacak rakama çevrildi. 

Erdoğan'ın asgari ücreti yeniden gözden geçirerek, Temmuzda ara zam yapılacağını açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de seçime günler kala asgari ücret ile ilgili rakam vermiş, "Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır" ifadelerini kullanmıştı.

TOBB'DA 12 BİN BEKLENTİSİ

Seçim sonrasında döviz üst üste rekor kırarken, Bakan Bilgin açıkladığı 500 dolar bugün itibarıyla 10 bin 400 TL'yi aştı. Dolardaki gelişmeleri değenlendiren Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Hizmetler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ, asgari ücretin 12 bin TL'ye kadar çıkabileceğini kaydetti.

DİSK'TEN YOKSULLUK SINIRI HATIRLATMASI

Türk-İş verilerine göre, açlık sınırının mayıs 10 bin 362 TL'ye, yoksulluk sınırının da 33 bin 752 TL'ye çıktığına dikkat çeken DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ailede iki kişi çalıştığı zaman o eve en az yoksulluk sınırı kadar para girmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Yadigar Hanım