Siyaset yapalım teklifleri geliyor dostlardan. Tüm samimiyetimle istemediğimi söylüyorum. Bu dönemde yapılan siyasetin, mevcut düzene hizmetin ötesine geçmeyeceğine inanıyorum. 

80 öncesi ve mevcut dönem arasında çok büyük bir fark var. 80 öncesi biz Türk milliyetçilerinin düşman olarak gördüğü kesim komünistler iken, konjonktürel düşman, dini siyasetlerine alet eden AKP zihniyetidir. Ancak ne kadar acıdır ki; Türk milliyetçilerinin bir bölümü de, dini siyasete alet edenlerin yanında duruyor. Allah korusun bir iç savaşta, kardeşi kardeşe vurdurma senaryosu çok hızlı bir şekilde tamamlanıyor. 

Ayasofya açıldı, hem de öyle böyle değil. A Haber'e göre 700 milyon kişi gitmiş açılışa(!) Kalabalık mıydı? Evet çok kalabalıktı. İYİ Parti vekilleri ve mevcut İl Başkanı da ilk cumaya teşrif ettiler. Hutbede, üstü kapalı Atatürk'e beddua edilirken, sessiz kalmayı tercih ettiler. Orada olduklarını ispat etmek için de fotoğraf paylaşmayı ihmal etmediler. Gelecek siyasi yaşantıları için göz kırpmış olmalılar diye düşündüm. Hutbedeki kılıç dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanı'nın eline tutuşturdukları 100 TL'lik haçlı kılıcından dönme Diriliş Ertuğrul kılıcı olmamalıydı o kılıç. Hatta kılıç da olmamalıydı. Mevcut dünya düzeninde, kimseye kılıç ile gözdağı vermeye gerek yoktu diye düşünüyorum.

Son yıllarda o kadar hızlı gündem değişiyor ki; neyi nereden yakalayacağımızı şaşırdık artık. Çoğu suni gündem. Devalüasyon kapıda mesela. Mevcut iktidar tarafından da gayet iyi biliniyor bu durum. Son gündem maddeleri, gelecek devalüasyonun sebebi olarak gösterilecek malzeme olabilir diye geliyor aklıma.

Gelelim tekrar siyaset konusuna. Bu dönemde AKP'ye karşı muhalefet yapılmaz. Yapıyorum diyenler de bir şey yapmıyorlar. AKP'nin ekmeğine yağ sürüyorlar. MHP zaten tek parti gibi hareket ediyor. İYİ Parti bir gel işareti bekliyor. HDP en parlak dönemlerini AKP ile yaşadı. CHP ise, tam AKP yok olacakken, enteresan bir hamle yapıyor ve AKP'nin puanını yükseltiyor. 

Eğer yeni siyasete başlıyorsanız ve başarı istiyorsanız, sakın muhalefet partilerine gitmeyin. En istikrarlı ve üyelerinin yanlışlarını bile örten parti AKP. Aslı varken, suretleriyle uğraşmayın! Ben siyaseti seviyorum ama onurumdan da ödün vermem diyorsanız, benim gibi evde oturun!

Hülasa, bir oyunun içindeyiz. Kimin görevi nedir, bir gün ortaya çıkacak. Pişmanlık duyan, utanan ve nefret edilen insanlar olacak. 18 yıllık birikimin oluşturduğu kin, çok kötü sonuçlar doğuracak olaylara gebe olacak. O yüzden siz siz olun, sukunet içerisinde izleyin. Çevrinizi bilgilendirin. Konuşun, konuşun, konuşun! Benden demesi.