Trabzon'da Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün himayesinde Tevfik Serdar Anadolu Lisesi, Atatürk'ün vefatının 84. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi. 

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programında, Moğallar'dan Osmanlı Devleti'nin Cumhuriyet Dönemi'ne kadar olan süreç öğrenciler tarafından oratoryo ile anlatıldı. ‘15 Temmuz’ vurgusunun da yapıldığı programa veliler tepki gösterdi.

Oratoryonun Tevfik Serdar Anadolu Lisesi edebiyat öğretmenlerinin hazırladığı programa katılan öğrencilerin velileri “Çocuklarımız okul korosunda. Biz çocuklarımızı izlemek için, Atatürk'ü anmak için geldik, karşılaştığımız program karşısında hayrete düştük. Abdülhamid'in propagandası yapıldı. İnanın sahneye atlayacaktık, çocuklarımızı düşündüğümüz için kendimizi zor tuttuk. Salondan çıkmak durumunda kaldık” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Lisenin edebiyat öğretmenlerinin hazırladığı programa gelen tepkiler üzerine Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Şahin, açıklama yaptı. Şahin, “Bu bir oratoryo çalışmasıdır. Geçmişten geleceğe getiriyor. Türk tarihini bir bütün olarak ele alıyor ve başına Atatürk'ü koyuyor. En büyük Türk, Atatürk. Oradan tek görüntü alıp içeriğini anlayamazsınız” dedi.

Editör: Yadigar Hanım