CarrefourSA, bu yıl 30. yaşını kutladığı sırada AÇEV tarafından geliştirilen ‘Okuyan Bir Gelecek’ projesi kapsamında mağazalarında topladığı atık pillerle ihtiyaç sahibi çocukların gelişimlerine destek olmayı amaçlıyor. CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, "2022 yılında başladığımız ve hala devam eden TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği) ve AÇEV iş birliği ile müşterilerimizin de katkılarıyla 650 kg atık pil topladık. Topladığımız atık piller kitaplara dönüştürülerek AÇEV’in ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmasına destek oluyoruz" dedi.

CarrefourSA, "Doğrusu CarrefourSA’da" sloganı altında, müşterileri, çalışanları ve dünyanın sürdürülebilirliği için sorumlulukla hareket ettiklerini vurgulayarak, "Doğayı koruma bilinciyle hayata geçirdiğimiz atık pilleri toplama projesiyle bu atıkların doğaya zarar vermesini engelliyor ve dönüştürdüğümüz her pil, ihtiyaç sahibi çocukların eğitim ve gelişimine katkı sağlıyor. Her işte ve attığımız her adımda çalışanlarımız, müşterilerimiz, üreticilerimiz ve en önemlisi dünyamız için, 'Yaşam İçin Doğrusu'nu takip ediyoruz. Topluma ve geleceğin teminatı olan çocuklarımıza karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu iş birliği sadece doğayı korumakla kalmayıp, çocuklarda kitap okuma alışkanlığını geliştirmeye de katkı sağlıyor. Sürdürülebilir bir toplumun desteklenmesi için önemli bir adım olarak görüyoruz. Çocukların geleceğine katkı sağlamak isteyen herkesi, atık pillerini kitaplara dönüştürmek için CarrefourSA'ya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt ise AÇEV'in 30 yıldır erken çocukluk eğitimi konusunda uzmanlaşmış bir kuruluş olduğunu ifade ederek, "Her çocuğun eşit öğrenme fırsatlarına erişebilmesini savunuyoruz. İhtiyaç sahibi çocuklar ve anne babalara yönelik bilimsel temelli eğitim programları hazırlayarak ileriye dönük eşitsizliklerin azaltılmasına katkı sağlamak için çalışıyoruz. 'Okuyan Bir Gelecek Projesi' ile çocukların dil becerilerini geliştirirken, onlara okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmayı ve ebeveynlere okumanın önemi konusunda farkındalık kazandırmayı hedefliyoruz. Maalesef ülkemizde beş yaş altı çocukların yüzde 71'i evlerinde yetersiz sayıda çocuk kitabına sahip veya hiç sahip değil. Bu proje kapsamında, çocukların kitaplara erişimi sağlanırken, onların sürdürülebilir bir geleceğe sahip olmalarına da yardımcı oluyoruz. CarrefourSA ile bu projede iş birliği yapmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz" dedi. (DHA)

Editör: Habererk Haber Merkezi