Divriği Gazetesi'nin haberine göre; Cihan Deniz Akbaş, burada toplanan kalabalığa bir konuşma yaptı. Akbaş konuşmasında, “Divriği’de demir sanayi kurma sözü verdi. Akbaş Konuşmasında Divriği’de tarım ve hayvancılık konusunda önemli projeleri hayata geçireceğiz, çocuklara ve kadınlara özel projelere öncülük edeceğiz. Kamusal hizmetleri adaletli dağıtacağız” dedi.

HALKLA BİRLİKTE HALKA HİZMET EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisinin değerli emektarları, partinin genç neferleri, mücadele ruhuna sahip kadınlar, diğer siyasi partilerin kıymetli temsilcileri, Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz mirasına sahip çıkan siz değerli Divriğililer; sizi dostluk, barış ve dayanışma duygularımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

Bugün aramızda mesaisinden ve uykusundan feragat eden maden işçileri var. Hepsini selamlıyorum.

“ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKAR”

Sağlıklı büyümek her çocuğun hakkı. 0-6 yaş arası her çocuğa ücretsiz süt dağıtacağız. Sütü Divriği'li üreticiden alacak üretimi destekleyeceğiz.  Mandıramızı tekrar açıp, sütü üreticinin kapısından satın alacağız. Mandırada ürettiğimiz ürünleri büyükşehirler de pazarlayacak ve Divriği'ye katma değer yaratacağız.  Tahıl ambarı kuracağız. Çiftçiyi tüccara muhtaç etmeyeceğiz. En yüksek fiyattan, kota sınırlaması olmadan çiftçininden ürettiği tahılı alacak ve üretimi destekleyeceğiz. Aldığımız tahılı kullandığımız yem fabrikası kuracağız. Ürettiğimiz hayvansal yemle hayvancının girdi maliyetini azaltacak, uygun fiyatla yem tedariği sağlayacağız. Hayvan pazarını tekrar açacağız.  Sıcak asfalt tesisi kuracağız. Divriği'mizin kanayan yarası yollarımızı bir daha kazılmamak üzere, alt yapı sorununu çözerek, asfalt kaplayacağız. Asfalt serilmemiş tek bir cadde, tek bir sokak bırakmayacağız.

YÜZLERCE KİŞİ DESTEK VERDİ 

Bugün aramızda dükkanını kitleyip bize katılan esnaflarımız var. Hepsini selamlıyorum.

Bugün aramızda gençler var.

Bugün soğuk havaya aldırış etmeden bizimle olan büyüklerimiz, kadın esnaflarımız var. Hepsini selamlıyorum.

Bugün tüm Divriği burada. Çünkü Divriği'nin değişime ihtiyacı var, Divriği'nin yenilenmeye ihtiyacı var, hizmete ihtiyacı var. İşte tam olarak da bu nedenle bütün Divriği burada. Hepinizin ayağına sağlık.

Sözlerime başlamadan önce, aday adaylığını açıkladıktan sonra, geçen hafta beni destekleyerek adaylıktan çekilen sağduyulu davranan, bana teveccüh gösteren, Hüseyin Şahin'e, dedemize çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun. Ona Divriği'den kocaman bir alkış gönderelim.

Yine benim dışımda aday adaylığını açıklayan, her birinin donanımlı ve Divriği'ye layık olduğunu düşündüğüm adaylara bu cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Adayımız kim olursa olsun martın sonunda baharı getirebilmek için hep birlikte canla başla çalışacağız.

Biz bu yola "Ben" diyerek değil, "Biz" diyerek çıktık. Bir kişinin her şeyi bilemeyeceğinin farkındayız işte bu nedenle geniş, katılımcı ve toplumsal bir yönetimimiz olacak. Halkı doğrudan yönetime dahil edeceğiz.

“FİRAVUNA KARŞI MUSA OLACAĞIM”

Biz bu yola ezenin yanında olmak için değil, her daim ezilenin yanında olmak için çıktık.

Güçlünün, tiranın yanında olmak istemedik. Firavuna karşı Musa olmak için bu yola çıktık.

Divriği'miz köye değil, şehir olmaya doğru ilerlesin diye biz bu yola çıktık.

Büyük şehirlerde kira yükünün altında ezilen, asgari ücretle geçinmeye çalışan hemşehrilerimiz memleketlerine geri dönsün diye biz bu yola çıktık.

Kısacası dostlar bugün bu soğuk kış günü, Divriği'de açacak çiçeklerin habercisidir. İlk tohumu bugün hep birlikte burada atıyoruz. Karamsarlığa karşı umudu bugün burada yeşertiyoruz.

Kadınların sorunlarının farkındayız.

KADINLAR SÖZ SAHİBİ OLACAK 

Önceliğimiz kadınlar ve gençlerdir. Bizim yönetimimizde her kadını iş sahibi yapacağız. Kadın istihdamı sorununu kesinlikle çözeceğiz. Divriğili çorap üreticileriyle birlikte hareket ederek tekstil fabrikası kuracağız. Tek bir kadın dahi Divriği'de işsiz kalmayacaktır. Bunun sözünü tüm kadınlara veriyorum.

Belediye ve şirket işçilerinin hakları tam olarak ödenecektir. Maaşları part timedan yatan, sigortaları eksik yatırılan tüm şirket işçilerinin ücreti düzeltilecektir. Eşit işe eşit ücret ilkesiyle çalışanlar arasındaki ücret farkını ortadan kaldıracağız. Bazı kötü niyetlilerin iftiralarına kimse aldırış etmesin Belediye İşçisinin emeğine ekmeğine dokunmayacak ve dokundurtmayacağız. Haksız yere işten çıkarılan belediye işçilerinin haklarını iade edecek ve işe geri davet edeceğiz.

DİVRİĞİ TURİZM ŞEHRİ OLACAK 

Turizme çok önem veriyoruz. Hüma hatun sokağında kadınlarımız özellikle kış aylarında iş yapamamaktan şikayetçi. Baktığımız zaman turist kafileleri yangından mal kaçırır gibi Divriği'de kısa süreli kalıyor, konaklamayı çoğunlukla Kemaliye'de yapıyorlar. Yıllardır bitmeyen bir ulu cami restorasyonu varken, şehir planlamamız çok eksikken turist çekebilmemiz mümkün değil. Ulu cami restorasyonun bir an önce bitirilmesi ve çözüme kavuşması için mücadele edeceğiz.

HALK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ 

Sosyal tesisleri arttıracağız. Belediyede park bahçeler ve müdürlüğü kuracağız. Parklarımızı çocuklarımızın faydalanabileceği gibi yemyeşil hale getireceğiz. Ailemizle birlikte gidebileceğimiz sosyal alanların eksikliğinin farkındayız. Tereddütsüz 1 yıl içinde Divriği'de sosyal tesis sorunu kalmayacak.

Doğu Perinçek AKP ve CHP'nin görüşmelerini övdü! Doğu Perinçek AKP ve CHP'nin görüşmelerini övdü!

DEMİR SANAYİSİ KURACAĞIZ 

Ülkemizin demir ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan maden yataklarına sahip şehrimizden çıkan demir başka şehirleri zengin etmektedir. Bizim madenimiz sayesinde Karabük İl olmuş, İskenderun neredeyse il olacak ama Divriği her geçen gün geriye gitmektedir. Demiri Divriği'de işlemek için İş adamlarıyla koordineli çalışacak, Demir Sanayiyi Divriği'ye getireceğiz. Divriği'nin kurtuluşu demir sanayiden geçmektedir. Demir Sanayi demek en az 3000 ek istihdam demektir. Aileleri ile birlikte bu rakam 10000'i bulur dostlar. Ne olursa olsun, hiç kaçarı yok Demir Sanayiyi Divriği'ye getireceğiz.

Sözlerimi dün ziyaret ettiğim birinin sözleri ile tamamlamak istiyorum. " Divriği'de yağ var, un var, şeker var ama helva yapan yok ".... Dostlarım biz işte o helvayı yapmaya geliyoruz. Yolumuz açık olsun hepinizin ayaklarına sağlık sağolun var olun.

Divriği

Editör: Alp Kılıç