Türkiye, UEFA Ülke Katsayı Sıralaması'nda bir basamak yükseldi. Avrupa Ligi'nde Trabzonspor Kızılyıldız’ı 2-1 mağlup ederek 400 paun alırken, Fenerbahçe deplasmanda Rennes ile 2-2 berabere kaldı ve 200 puan kazandı. Konferans Ligi'nde ise Başakşehir, Fiorentina’yı 3-0'la geçerek 400 puanı aldı. Kupa 3'teki diğer takımımız Sivasspor ise Cluj deplasmanından galibiyetle dönerek 400 puan aldı.

UEFA ülke puanı sıralamasında Danimarka, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan gibi ülkeler ile yarış halinde olan Türkiye geçen sezonu, katılan takım sayısını 1 takım azaltıp, 15. sıranın altında kalarak 20. sırada tamamladı.

UEFA ülke puanında 15. sırada yer alan ülke, 2 takımı Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme ile gönderebilecek. Diğer 3 takım ise 1’i Avrupa Ligi’ne 2’si ise Konferans Ligi’ne gidecek. İlk 15’in altında kalan Türkiye, gelecek sezon 5 takım yerine 4 takım ile Avrupa’ya gidecek. 3 takım Konferans Ligi’ne giderken, Şampiyon olan takım ise Şampiyonlar Ligi’nde 4 tane eleme oynayacak.

Emre Belözoğlu yönetimindeki Medipol Başakşehir bu sezon UEFA organizasyonlarında mücadele eden Türk takımları içerisinde UEFA Ülke Puanı’na en yüksek katkıyı veren takım oldu. Turuncu-lacivertliler 9.0 katkı puanıyla zirvede yer aldı. Başakşehir’i 7.0 ile Fenerbahçe, 3.0 ile Sivasspor takip etti. Trabzonspor ve Konyaspor 2.5 puanlık katkı verdi.

Editör: Yadigar Hanım