Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Kız çocukları için müstakil okullar açılmalı" açıklamasıyla başlayan tartışmalar devam ederken, Ayasofya Camii'nin eski imamından şok bir açıklama geldi. İmam Mehmet Boynukalın, laikliği hedef aldı.

Bakan Tekin, iktidara yakınlığıyla bilinen A Haber’de katıldığı bir programda, bazı ailelerinin kız çocuklarını erkeklerle aynı okulda eğitim almalarını istediği için göndermediğini gerekçe göstererek, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" açıklamasında bulunmuştu.

Karma eğitimi hedef alan Tekin'in sözleri tepkilere neden olurken, Cumhur İttifakı'nın küçük ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de kız okulları gündemine destek vermişti.

Destici sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, "Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarımız için müstakil okullar açılmasıyla ilgili önerisine tereddütsüz katılıyor ve destekliyorum. Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz. Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir. Okullarımızın hangi türde ve ne şekilde olacağına TBMM, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümet, Çocuklarımızın hangi okula gideceğine de aileleri ve kendileri karar verir. Gerisi lafügüzaf…" ifadelerini kullanmıştı.

İMAM LAİKLİĞİN KALDIRILMASINI İSTEDİ

Ayasofya Camii'nin eski imamı Mehmet Boynukalın, BBP'li Destici'nin paylaşımını alıntılayarak, skandal bir açıklama yaptı. Boynukalın, "Laiklik, kız çocukları için ayrı okul açılmasına engelse, o laikliği kaldırmak gerekir" dedi.

Editör: Yadigar Hanım